646x404   insula-pacuiul-lui-soare-51

 646x404 (2)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Sălbăticie, ciclism şi pescuit la  Dunăre. Proiect turistic inedit, lansat la Călărași pentru amatorii de aventura.

Un inedit proiect turistic, finanțat din bani europeni, este lansat la Călărași, pe 1 Martie. Patru trasee de cicloturism și unul de pescuit vor fi inaugurate, prin care țara noastră va exploata un nou segment al pieței turistice, menit să atragă pasionații de sport, la malul Dunării. În cadrul proiectului s-au stabilit patru trasee de cicloturism, care se adresează atât cicliștilor de șosea, cât și cicliștilor amatori de offroad, dar și un traseu de pescuit pentru a promova frumusețile Dunării din județul Călărași. Cele patru trasee de ciclism au distanţe cuprinse între 46 şi 50 de km, au un nivel scăzut de dificultate şi pot fi parcurse într-un interval de timp cuprins între 4 şi 7 ore. Amatorii de cicloturism vor putea admira peisajele unice ale zonei, vor putea vizita muzee, târguri ale producătorilor de artizanate, magazine de biciclete şi se pot caza în hoteluri sau zone de camping special amenaje pe traseu. Pasionaţii de pescuit vor putea folosi traseul special creat în cadrul noului program turistic, care se întinde pe o distanţă de 18 km, de la Călăraşi până la Vicina.

Pescarii înrăiți se pot relaxa, în județul Călărași, pe malul Dunării, în zone cu farmec aparte şi peisaj de vis, unde au ocazia să le pice în undiță pești de până la 10 kilograme bucata. Păcuiul lui Soare e un loc rupt de civilizaţie, cu privelişte mirifică şi cu o linişte asurzitoare şi se numără printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Păcuiul lui Soare, dar şi malul românesc al Dunării, la granița cu Bulgaria, sunt cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre, din județul Călărași. Zonele bune pentru stat cu undița în baltă sunt la 10-15 kilometri în aval şi în amonte de Dunăre-brațul Răul, zona de la cetatea Păcuiul lui Soare, unde sunt ape foarte adânci, și la kilometrii 350-380, în zona de frontieră cu Bulgaria, un loc excepțional de pescuit, evitat de braconieri.

Atracţia judeţului Călăraşi

Ruinele cetăţii de la Păcuiul lui Soare au devenit atracţiile judeţului Călăraşi şi se numără printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre. Al doilea sit ca mărime din țară, după Sarmizegetusa, cetatea bizantină de pe insula Păcuiul lui Soare se afundă, din păcate, în apele nemiloase ale Dunării.E un loc rupt de civilizaţie. Ca să ajungi acolo trebuie să pleci dis-de-dimineaţă din Călăraşi spre Ostrov, în apropiere de Silistra, la graniţa cu Bulgaria. Până la Păcuiul lui Soare faci mai bine de o oră. Înainte de a ajunge aici, în apropierea localităţii Ostrov, găseşti mănăstirea Dervent. Un drum de țară, care pornește din spatele lăcașului de cult, te duce direct către Dunăre. Acolo găsești mereu barcagii dispuși să te ducă pe insulă.Drumul nu durează mai mult de cinci minute, iar peisajul e splendid. O altă variantă o reprezintă închirierea unei bărci. De la Complexul Albatros Podul 4, amplasat pe DN3, la aproximativ 4 kilometri de municipiul Călăraşi, puteţi plăti pentru o ambarcaţiune 500 de lei pe zi.

E loc de distracție la Călărași .