Click-TVAr putea, este expresia de căpătâi a redacțiilor libere de știri și a ziarelor ce-și doresc un rating colo sus să fie, ele deja anticipând, spre mulțumirea cititorului ce s-ar putea  induce în eroare datorită știrii din viitor ce nu s-ar concretiza în adevăr, deci, anticipează realitatea viitoare prin prezentul de față.  Ați înțeles tot, recunoașteți ?

Și ce dacă, s-ar întreba unii ? Atâta timp cât știrea este tipărită sau tastată, ca apoi să fie dată cu un click sau măcar vizualizată-n primul rând, ce s-ar putea întâmpla ? Cel mult, cititorul ar rămâne aerian neștiind ce să mai creadă, ar putea fără interes să mai frunzărească și alte știri anapoda despre același subiect, ca apoi, să o ia razna pe trotuarele betonate ale orașului fără să fi înțeles nimic.

Din păcate, aceasta este probabil, baza primelor lecții de jurnalistică pe care orice aspirant la o funcție oarecare într-o redacție de ziar, acolo unde tipa simpatică de la resurse umane îi va adresa prima întrebare la interviul de angajare: Ai putea să minți frumos ?