video-parintele-calistrat-cum-ar-fi-atunci-cand-facem-rau-sa-ne-dea-dumnezeu-o-pareza-in-clipa-aia-de-frica-toti-s-ar-pocai-18503192Un preot din Iaşi ţine predici nonconformiste pe facebook: Bisericile noastre sunt pline de Partidul Babelor Conservatoare.

Binee ați venit la evanghelieee, babelor, gloabelor, drageeelor ! Să nu vă supărați pe miiiineeee când vă spun verde-n fața una, alta, ce este scris și pentru voi. Ați rămas vechi și demodate în Partidul Babelor Conservatoare, ce numai Antena 3 v-a corupt să ramâneți fidele unui singur partid vechi abătut de urgia căzută ca din senin pe stăpânul luuuui, Doamneeee miluiește-l pe el !

Sunt preotul satului așa cum mă știți, și nu zbanghiu cum mă denumiți pe la claca ținută seara de voi pe la portițe. O să încerc, cu ajutorul vostru, să–mi desfășor activitatea mai liberal în ton cu timpurile, având modernismul ghid în întreaga mea activitate, mai ales că, facebook-ul a intrat în casele tuturor cu ajutorul meu și numai al meeeeeu. Aș dori să vă aduc pe calea cea buna în sensul acelor de ceasornic, dacă înțelegeți ce vreau să vă spun. Așadar, de acum încolo, fiecare din matalele grupului de studioase ale credinței vechi conservatoare, își va cumpaăra un smartfon pentru a comunica în toate stilurile liber impuse și pentru a avea fiecare dintre voi un rol concret în activitatea bisericii. Să fieeee așaaa !

 Dacă toate astea se vor întâmpla, amin, eu vă promit solemn cu ochii în sus, gratuitate la servicii triste sau cu bucurii, locuri de veci libere la alegere și nemăsluite vederii, chitanțe fără număr să ne ajute Cel de sus, plus, pluuuus bonusul de final, ocrotirea mea de-a pururea și-n vecii vecilor. Amin !

P.S. Părintele Calistrat :

Toate bisericile noastre creștine sunt pline de Partidul Babelor Conservatoare ( clevetitoare ), care-s pline de drăcușori cu ale lor reguli. Unui credincios nou venit în biserică i se spune imediat: Nu băga anaforă în gură întâi ! Nu lua aghiazmă întâi ! Nu pune mâna acolo ! De ce ai cumpărat lumânarea aia ? De ce ai pășit asa ? De ce ai călcat pe preșul ăla?