-b-Alegeri-locale-2012--b--Campanie-electorala-si-in-ziua-votului---ce-transmit-politicienii

Suntem părtinitori în viața asta de toată cacao, ca apoi, în funcție de ce ne mai vrăjește unul și altul, să ne schimbăm părerile după cum fiecare a pus botul la promisiunile și la ce va face respectivul în noul mandat, ăla pe care i l-am oferit noi toți pe tava traiului îndestulat. Într-adevăr, viața fără politică n-are farmec și nu farmecele pe care ni le fac în perioada premergătoare alegerilor. Ținem cu unul sau cu altul și-l vrem acolo sus pentru liniștea noastră în ale somnului, dar asta n-ar fi o problemă majoră ce umblă, a dracu, să ne râcâie unul împotriva altuia, ci faptul că unii dintre noi, sunt mai înverșunați în păreri sau opinii, încât l-ar mânca pe “adversar “ cu tot cu organe, mai rău ca-n emisiunea aia de pe ProTv.

Să mori din dragoste rănită ? Câtă dragoste le purtăm celor care ne conduc acum sau celor care ne-au condus pe perioada crizei ? Ce am face pentru ei ? Ne-am tăia degetul mic de la mână precum cei din mafia japoneză, am împușca și am îngropa în deșert un prieten care nu ne împărtășește simpatia politică, sau am juca ruleta rusească pentru ca ăl iubit de noi să ajungă președinte, majoritar, primar sau un simplu consilier băgător de seamă adâncă în buzunare ?

Ne-am tatua numele lui pe umărul stâng sau pe piept în egipteana veche, ne-am atârna de gât ca bijuterie inițiala numelui lui, am face un copil din flori cu el și am pune postere cu el în camera copilului ? Să-l cheme Ponta junior junior sau Trăienel gură mare ? Până unde am merge cu sacrificiile ? Poate politicianul n-are nume, dar ce poate fi mai trist pe lume, decât să mori din dragoste rănită.