autostrada_01Azi de dimineață, citind o știre înspăimântătoare, de era să-i dau telefon ziaristului, bolnav cu capul, de la România TV, pentru a-mi confirma personal dacă a început lupta între NATOlănit-o îndeajuns a celor de la Timpuri Noi și mama Răsie, bătrână ea, dar țăpănoasă, am aflat că trebuie să mă pregătesc de ce-i mai rău și mai stupid pe lumea asta. De război.

Am dat telefon, ba în stânga socialistă, ba în dreapta liberală, pentru a-mi oferi și mie o ordonanță de urgență cu toate cele trebuincioase unei stări de bine în buncăr, am sunat pe la guvern și președinție, chiar dacă erau ocupați cu alte prostii mult mai importante ca a mea cerință bazată pe explozia de informație a ziaristului RTV. Din păcate, cu toate rugămințile mele bazate pe genunchii mei goi, nu am avut deloc succes.

Trist, m-am așezat cu capul între mâini, Gânditorul de la Hamangia scria pe mine. Am stat așa minute în șir și secunde rând la rând, am întors pe toate fețele problema pentru a nu se arde rău pe una din laturi, ca într-un final, să mă decid în a pleca la București, personal și nu accelerat, doar cu mașina mea, pentru a rezolva totul ca la carte în Arta Războiului de Sun Tzu.

Ca să nu vă țin prea mult în plictiseală, vă spun că marea știre a ziaristului de la enorma televiziune mai sus menționată, a fost în mare parte răsuflată ca mingea mea de fotbal ținută în debara, cu toate că un sâmbure de adevăr (de unde a mai apărut și fructul ăsta,  nu știu ! ) a fost prezent, pe acolo pe undeva, prin capul lui sec.

Și de ce zic asta ? Pentru că intre Fundulea și Lehliu, pe celebra Autostradă a Soarelui, au apărut tranșee săpate de natură și nu de om, tranșee la care m-am dat și eu jos pentru a-mi personaliza discret locul în care mi-am lăsat juma de bucșăraie. Am scris frumos pe ea cu litere mari bolduite, pentru a-mi rezerva șanțul militarizat deja în eventualitatea războiului pe care tot îl solicită ăștia în prostia lor pe la TV, locul din care o să trag cu pistolul mitralieră în dușmanii mei de moarte, rusul rusofon și ziaristul bufon. Clar, război nu este, doar zgomot !

Foto capital.ro