semnul-intrebarii

De ministerul învățământului auzisem c-ar fi necesar procesului de culturalizare al românilor. Aveam idee că este un nume cu legătură în domeniul educației de care avem atâta nevoie, dar o bâjbâiam aiurea căutând mai mereu să-i caut liderul. Pe El Maximo.

Astăzi, la emisiunea “După 20 de ani”, să traiască mulți ani de acum încolo, am aflat numele marelui șef ce o conduce, Sorin Cîmpeanu pe numele său, un tip autonom în gândire, cu monopol în dirijarea traficului prin instituțiile de învățământ de pe teritoriul României, un tip care a fost inclus fără știrea lui în programul de guvernare.

Mai pe șleau. Este cel care ar trebui să-i răspundă reporterului la obiect, cu răspunsuri bazate pe cunoștințe solide despre ce ar trebui schimbat în sistemul de învățământ. Da’ de unde ! El o dă lejer pe texte învățate pe de rost din cărți filozofice, demonstrând clar că nu are habar de hibele sistemului pe care ar trebui să-l păstorească în cunoștință de cauză.

Băi, sunteți nebuni ? Mă uit la el încercând să-i deslușesc răspunsurile total aiurea, amuzându-mă copios de rictusul din colțul gurii al lui Cristian Leonte. Domnule, ai venit total nepregătit la emisiune !, parcă i-ar zice înveselit de situație. Caut să-i acord circumstanțe atenuante la lipsa lui de informații din tema emisiunii bazată numai și numai pe învățământ, dar, din păcate, omul este total de pe altă planetă.

Să folosești Consiliul Național al Rectorilor pentru a mima susținerea modificărilor prin Ordonanță de Urgență a Legii Educației, dar să și folosești funcțiile publice deținute pentru a-i face campanie electorală lui Victor Ponta, este un punct minus la nota de purtare acordată de cetățeni. Dar sa vii în fața telespectatorilor declarând senin ca nu ai citit nici un manual din care clasă n-ar conta, este notă de a rămâne corijent în fața tuturor fără posibilitatea de a da din nou examen de promovabilitate. Să fii ministrul învățământului și să nu fii curios să citești un manual cap-coadă, este al naibii de trist, dar nu pentru el, ci pentru noi ! Lipsă de timp, domnul Ministru, nu-i așa?