justitie-1-533x276

Numele politicienilor vând, vând like-uri, vând vizualizări. Nume precum Băsescu mai ales sau o Udrea legată în cătușe zornăind, nume precum Mazăre sau altul luat la întâmplare, dau rulaj sau cum se spune mai nou, dau trafic pe mai toate site-urile celebre sau mai puțin celebre  de știri.

Urmează bombardamente cu informații care mai de care mai proaspete și mai contradictorii, s-ar putea, senzațional, fantastic, bombastic, lovitură de teatru și multe alte expresii care să atragă ochiul format al românului, foarte fin cunoscător în toate cele mai mici amănunte ale dedesupturilor politicii dâmbovițene. În redacții se dau adevărate lupte ale cunoașterii cu DEX-ul în mână a expresiilor ce vor aduce senzațional și click-uri grămadă, se lucrează în draci la înflorirea și preamărirea știrii despre un politician oarecare, care va apare doar peste câteva secunde înaintea declarației de fapt a acestuia. Pentru că editorul are feeling și este sofisticat în percepție, știe și cunoaște cam ce va declara sau ce i se va întâmpla respectivului, dacă va fi reținut pentru 24 de ore sau după caz, dacă va fi judecat în stare de libertate.

Iar atunci, va porni prin virtual către noi, exploziv și nemaintâlnit, postat cu titlu bolduit, articolul așteptat cu sufletul la gură de atâta lume ce dorește nemaivăzut și nemaiauzit, să se bălăcărească pe seama lui. Băsiști și anteniști, titrați și mai puțin citiți, locali sau plecați peste hotare, cunoscuți sau străini unul de altul, își vor lăsa pe pagina ziarului înjurături și scuipaturi grămadă, spre deliciul celor care au lansat știrea. În fond, nu-i prost cine vinde, e prost cine dă like !