timpulvn.ro-Dan-Sova-miruit-de-Florina-JipaMirul în creștinism este o taină prin care, cel botezat prin impunerea mâinilor, ungere și rugăciune, îl primește pe Duhul Sfânt spre întărirea lăuntrică a vieții supranaturale și spre mărturisirea cu curaj a credinței.

Sunt convins că ne facem din ce în ce mai mult de rahat prin lumea civilizată, nu neapărat din cauza folosirii mirului ca ajutor divin pentru viitorul anchetat în ocrotirea lui de toate cele rele să se spele, ci doar din cauza săpunului de proastă calitate folosit de deținuți la dușuri. La CEDO cu noi! În fUnd și la urma urmei, pe un gest de reală compasiune făcut de o colega de fur…..pardon, de breaslă, un gest care ne spune multe de legăturile omenești și nu mafiote între parlamentari, nu are de ce să se supere nimeni, nu? Că ne facem de toată spuma, fiindcă ne place să amestecăm credința cu furăciunea fără a fi umblat măcar cu fereală de ochii muritorilor care cu adevarat cred, este altceva.

Ca și cum, un hoț care a spart o mașină cu o seară înainte se duce a doua zi la biserică să primească mirul divin. Doamne ajută! Pentru iertarea veșnică până la furăciunea următoare, să fie binecuvântat să-i meargă bine întru iertarea posesorului revărsată asupra sa, și neprinderea lui în ale poliției mreje de oțel inoxidabil, i-ar cânta un posesor al unui bidon plin cu iertare. De aceea, pentru a se evita pe viitor lipsa mirului deja votat discret ca sursa de energie pozitivă, s-a luat decizia ca la următoarele ședințe parlamentare, bufetul din incintă să fie aprovizionat cu câteva baxuri cu mir, spre liniștea celor prezenți și oftica celor de la DNA. Votat?