dscf6727-jpg1309865666

Azi, în pădurea fermecată de divinitate întru nemulțumirea animalelor pădurii, se va desfășura strict și la obiect, ședința ordinară și plenipotențiară a celor care sălășluiesc printre rugi de mure stăpânul boscheților, prin coroane de arbori seculari sau pe stânci arcuite de natură.

Revoltate, mai toate animalele vor fi anunțate printr-un comunicat important pentru comunitatea pădurii, prin intermediul postului de televiziune Pădurea Azi. Cerbul lopătar producătorul șef și căprioara asistenta cea sexoasă vor fi amfitrionii adunării de astăzi la o oră bine stabilită. Protestul va avea loc în luminișul dotat cu scenă și toate necesare unei întâlniri, având ca tema interdicția de a zburda liberi, neîngrădiți de nimeni, pe circuitul turistic 300 scări.

Se va discuta pașnic și se va striga în șoaptă, deocamdată, contra deciziei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei posesoarea de drept a pădurii, care a interzis accesul în zonă, și care, a amplasat panouri prin care avertizează că amenzile pentru încălcarea proprietății vor ajunge irevocabil și impardonabil până la 5.000 de lei, amenzi oferite instant și pe loc de angajații Ocolului Silvic Bisericesc ( ce mă ?).

Pădurari îmbrăcați în sutane negre cu coiful verde pe cap, având arcul cu săgeți al lui Robin Hood și mătănii ca accesorii la el, își vor face apariția prin pădure călare pe jos, c-așa-i creștinește, vor urmări tot ce mișcă, ca nu cumva picior de vietate să perturbe liniștea pădurii credincioase. Staaaai ! Cine-i ? Luminează-ți fața ! Ar striga ei răvășiți de pasiune. Eu sunt, mor, mor, ursul pădurii, mănânc niște miere de albină fără voia vostră, stăpânilor ! Fiți indulgenți ! Ar striga ursul tremurându-i labele de frică.

Odată amenda primită și supărat cât să-și dorească o halcă de carne din bucile autorităților bisericești, dădu fuga cu hârtia între fălci  pentru a se plânge vulturului singuratic, singurul abilitat de consiliul de administrație al pădurii de a lua decizia protestului de masă și eventual a grevei ce va urma în urma ședinței hotărâte azi. Deci, azi ședință, stați pe fază ! Animalele pădurii iau decizii !