base-ioh-2

Nu ne plăcea să-l vedem pe președinte luându-se de ciuf cu toți reporterii pe scări și lifturi de clădiri, să se mahalagească ca la ușa Cotroceniului cu toate ciufulitele ale dracu’ țigăncușe, nu ne convenea să-l vedem în ipostaze de mahala luându-se la trântă în acuzații cu mai toți lingăii de stânga. Nu-l admiram pentru certuri amenințând mai mereu mari coloși din nord ce ne-ar mânca la micul dejun rusesc sau scandaluri tv prin telefon oferite instant, după cum i se scula lui sau să-ți fie rușine Patriciu prin lacrimi de actriță telenovelistică.

Totuși, avea sânge în instalație, cu toate că, o mai lua uneori pe cărări de munte spre excitarea populației disperate după senzațional, însă, pentru noi, românii, era mană cerească cu gura căscata la televizoare, cu noi învățați ca toate cele să se facă în văzul lumii cu fustele ridicate mai ceva ca scandalurile de prin cartierele cu turnulețe. Era acolo, în linia întâi cu chelia în vânt expusă dușmanilor de antene, ce-l doreau, ca și acum, răstignit în Piața Constituției spre oprobriul populației. A fost vremea lui și a trecut !

Acum când totul se face pe tăcute și cu subtilitate, mai modern că și facebookul este o modalitate de a face cunoscute opiniile președintelui în legătură cu anumite probleme de pe scena politică, mai apar voci de mari scule importante, care contestă metoda de comunicare a șefului statului și faptul că nu apare oficial în public pentru a-și spune punctul de vedere. Nu ne place normalitatea, asta-i sigur ! Îl stimăm pe președinte și știm că le face bine conform lucrului bine făcut, dar, la naiba, trebuie să ne hotărâm odată și odată ce ne dorim noi ca spectatori al sublimului spectacol politicienesc ! Vrem țigăneală maximă cu scandaluri pe bandă rulantă ? Ori ne dorim un spectru larg de partea interioară al bunului simț și al civilizației ? Să ne hotărâm !