1425768250_1492197_10152524666030834_957540181883610624_o

Să mă scuzați, dar am avut o nelămurire și m-am documentat. Dar tot n-am înțeles mare lucru. Deci : De Paște a înviat Isus, corect ar zice multă lume. Tot nu înțeleg cum de a înviat și de Paștele catolicilor, Duminica acum …adică. De asemenea, va învia iar și de Paștele ortodocșilor, adică pe 1 Mai. Paștele se calculează după doua calendare, iulian și gregorian, adică primul conciliu de la Niceea a stabilit în anul 325, că ziua de Paște va fi în prima Duminică după prima lună plină care cade după sau de echinocțiul de primăvară. De fapt, bisericile au amețit data iar sfântul Isus nu are legătura cu aceste calculele făcute, atât de biserica ortodoxă cât și de cea catolică.

Biserica ortodoxă: Calcularea datei este relativ simplă. Următorul algoritm a fost propus (A = anul, [x] denotă partea întreagă a numărului x, „mod” reprezintă funcția matematică simplă.

Biserica catolică: În acest caz algoritmul este ceva mai complicat. Avantajul unui algoritm constă în faptul că nu necesită cunoașterea în prealabil a datelor lunilor pline din anul respectiv.

Matematica pură, fără nicio legătura cu credința ! Ca să fie clar, până la urmă am înțeles aspectul. În Biserica Ortodoxă echinocțiul de primăvară este fixat pe 21 Martie în calendarul Julian (sau 3 Aprilie în calendarul Gregorian), în timp ce în Biserica Catolică și cele Protestante, echinocțiul este fixat pe 21 Martie în calendarul Gregorian. Din această cauză data Paștelui în Biserica Ortodoxă nu poate fi mai devreme de 4 Aprilie, iar în Bisericile Catolică și Protestante mai devreme de 22 Martie. Așadar, Isus a înviat de două ori. Totuși, El ne-a lăsat credința în noi.