ae3eefc499124302879630d2c8ed1bae

Klaus Iohannis fermecătorul mut, face și desface bobii de coajă, îi prăjește și-i mănâncă cu sare, c-așa-i place măselei lui de minte. El știe una câte una cum se coase, se descoase, farmece de la farmec, cunoaște îndeaproape lucrul bine făcut chestia-i să avem răbdare, el nu vrăjește prin creme de mâini cu inele mari falsificate și de chicere bătute omletă vai de praful de pe ele. Klaus arătosul pur sânge tăiat în palmă, frate de lăstar cu el însuși, vă așteaptă să va ghicească noaptea în cafeaua băută dimineața, la ceas electronic târziu în zațul pasiunii să vă aducă pe calea cea buna. Pe voi cârcotașilor !

Klaus nu știe să se exprime și asta este oameni buni !, nu-i un orator desăvârșit și-am tăbărât cu toții pe el, de nici aer nu mai are să-și tragă prin suflet, vrem să-l mâncăm la micul dejun pe pâine, ajutați fiind de ziare cârcotașe care mai de care cu lupa mai îndeaproape pe președinte, dar mai ales, ne dorim ca el să vindece peste noapte un sistem bolnav prin formulări bine expuse, de fiecare dată când pe la tv mai apar ceva scandaluri dospite bine prin redacții .

Până la urmă, ce mama vrăjitoriei contează prin politica dâmbovițeană ? Că de licurici și scoși iepuri din joben tot ne-am săturat, ce contează până la urmă ? Un orator desăvârșit care să ne îmbârlige gândurile, speranțele, credința, într-un amalgam de vorbe rătăcitoare prin mintea noastră sugativă de informații, sau ne dorim un politician al faptelor, un președinte capabil să ne ghideze prin jungla actuală, prin acest târam al hoților, al scandalagiilor, al nerăbdătorilor. Ne dorim oratori ? Vrăjitorul din Oz așteaptă după colț.