b51f21844a534357b16316a35508dd7d

M-a făcut curios o întrebare a unui tip ce suna cam așa : Voi cum ați început să ascultați rock ? Era cam la vârsta când mai toți tinerii își căutau acel drum în care să se regăsească pe ei înșiși într-o uniune a înclinațiilor lor pe același calapod muzical. În acei ani când preferințele lor într-un gen anume se căutau de la unul la altul într-o dorință nespusă de a petrece timpul împreună, de a-l dedica numai și numai unui anumit tip de ritm, care să includă obligatoriu o chitară fără cutie de rezonanță.

Era la anii în care voiam să-i înțeleg gusturile care își croiau calea încet, încet, spre o linie melodică pe care eu o descoperisem cu mulți ani în urmă, dar pe care n-o așezasem ca preferință în hobby-urile mele zilnice.Îi descoperisem pasiunea și o acceptasem tacit prinzându-mă din ce în ce mai mult și pe mine în mrejele ei.

Și părul lui care creștea de la zi la zi tot mai plăcut privirilor noastre de părinți ce ne doream sa ținem pas cu timpurile. Pentru că trăiam schimbarea lui de tânăr adolescent împreună cu el susținându-i  preferințele muzicale, cât și modul lui de a se îmbrăca, de a se purta, de a deveni un tânăr rocker de perspectivă, un tânăr dedicat în totalitate muzicii transformată între timp ca favorită a familiei noastre.

Au fost situații comice de-a lungul anilor. De la dă-l mai încet pe Hetfield  că ne aud vecinii, la plecat în concediu pe muzica celor de la Nirvana neavând alte cd-uri cu alte genuri muzicale prin borsetă, până la tresărirea mea de dimineață cu volanul în mână, atunci când cheia mașinii făcea corp comun cu contactul  în vocea dementa a lui Bon Scott rămasă de cu noapte în player.

Anii au trecut și rockul a rămas preferința mea muzicală numărul unu, impulsionat fiind și de experiența acumulată alături de ritmurile apreciate de băiatul meu de-a lungul anilor, că repede au trecut, ai naibii, ani lăsați în urmă prinzând și consolidând în lanțurile lor adolescența lui de care sunt atât de mândru. Eu cum am început să ascult rock ? Așa, simplu, în adolescența lui, a băiatului meu.