20cd6efd7a55436c8c1a0b2989af913bCitind astăzi despre căsătorie și despre faptul că birocrația nu mai este un impediment în calea unirii destinelor în ani și ani pana când moartea își va face de cap, doar să-ți depui repede ceva acte ca apoi s-o dai pe spate într-un sărut lung plin de fericire, mi-am luat inima în dinți și-am pândit la ușa primăriei un cuplu de tineri ce tocmai ieșea purtat de culmea emoțiilor pe valuri de iubire statornică.

Avem planuri mari cât să mișcăm universul după noi într-o fascinantă călătorie în doi pe care ne-o dorim eternă, mi-au spus ei într-un glas alergând prin fața fotografului în diferite ipostaze care mai de care mai măiestrite. Vrem să avem mulți copii, mi-a strigat ea într-un râs de artistă pe fața-i gingaș amorezată până în colțurile gurii, îmi doresc să ne înțelegem unul pe celalalt ca într-o poveste romantică fără încălecat pe șaua figurativă a poveștii, o completă el pe ea într-o îmbrățișare în contopirea sentimentelor de-a pururea purtate.

I-am privit frumoși cum arătau pe calul alb depărtându-se către răsăritul unei noi vieți în care dragostea curată are întâietate, fără rivală în sufletele lor intacte într-un alb imaculat perfecționat de tinerețe. I-am urmărit și dincolo în zarea fără nori, pe cerul lor senin fără rațional însoțiți fiind, doar acompaniați într-o muzică cu versuri compuse numai de iubirea unică ce și-o doresc nemuritoare.

Nimeni nu trebuie să-i atingă acum nici măcar cu un cuvânt, mi-a șoptit la ureche destinul transformat într-o zână fermecată care mi-a scos ochii din orbite a uimire, nici măcar voi, oamenii, voi ce vă doriți atotștiutori din vastele voastre experiențe. Nimeni să nu le deranjeze profunzimea sentimentelor  neimpuse niciunuia, ci doar indiscreția vântului și lumina soarelui să le cunoască dorințele, pasiunile, împlinirile. Ce poate fi mai frumos decât să crezi în unica iubire!? Am șoptit eu, cât să mă audă. Dar plecase cu ei, însoțindu-i în viață. Plecase.