ea276669e5944831b1f89d4b3ce6ee3a

Astăzi, sigur pe mine îmbrăcat la patru ace cu gămălie și unul de siguranță, o să mă duc la un ziar central pentru a da un anunț care să conțină neapărat cuvintele, cumpăr, post, consilier, călduț, lejer, lipsă, grijă, un anunț care să mă bage în lumea buna a administrației locale. La partea cu locul mai am de lucru gândind la rece conform timpului de afară. Cine știe ! Poate mă corupe un post județean pe care se bat ăștia în draci, post care-mi poate oferi mai multă gigacalorie iarna, sau unul local care are în ofertă o terasă vara la o bere rece. Prin urmare, aș avea în portofoliu două posibilități, iar ăl care îmi va oferi mai multe avantaje fără sfârșit în următorii ani, acolo voi binevoi a mă duce. Fericitul de mine !

Bineînțeles c-o să iau în considerare acel post care are mai puține hotărâri de votat cu mai mici cât de mici bătăi de cap. În plus, să nu existe diverse probleme de deranj maxim sau mari urgențe. Astea-s inconvenientele, ce mai tura vura ! Anunțul trebuie să-l concep astfel încât vânzătorul să nu stea prea mult pe gânduri cu mâna la falca-i de hipopotam asemănătoare ăstora ce votează una-alta prin ședințe. Să se hotărască rapid în al vinde pe neclipite mie, cel mai dornic cumpărător al unui post de consilier de ce natură o fi el. Poate să fie și natură moartă. Atââât !

Sunt cam neîncrezător pe mine însumi uitându-mă în oglindă la fața-mi cinstită de om normal, simplu cetățean și nu mare barosan. Mi-e cam teamă că n-o să fac față sistemului în care o să intru mândru de mine. Că n-o să mă încadrez prin atmosfera de sărbătoare ce domnește mai mereu prin sălile de ședințe, dar nici c-o să fac față atâtor și atâtor adunări ordinare. Șmecher cuvânt. Cu toate astea, aflând de importanța consilierilor în viața de zi cu zi a unui oraș, de statutul de liberi profesioniști ei fiind mai cunoscuți cârciumilor ca al doilea loc de muncă al lor, dar mai ales, informându-mă de faptul că transpirația le este foarte rară la față, m-am decis. Așadar, cumpăr post de consilier, ieftin și călduț !