aa9a5ae7d6f24de78511bd0bbae78f7d

Mie îmi plac contrele așa cum le știu eu citind una alta cu practica stau mai greu. Contrele alea după care bărbații sunt în limbă (golanilor ! ) mai tot timpul, și după care sunt atât de fericiți în zborul lor de la balcon, murind ca niște eroi pe asfaltul încins de soare. Din contră, nu-i așa ?

Cică contre între Președinte și Premier pe tema vizitei celui de-al doilea pe tărâmuri arăbești aș hali salam da n-am. Ăla ochelarist, mai pervers și mai hoțoman c-are are oi mai multe prin parlament, s-a dat la fund, la fundul avionului și hop de-a zbughit-o peste mări și țări în vizită de curtoazie pe la ăștia de beau petrol în loc de apă.

Cică contre așa pe față și mai mult pe dos. Mă întreb cine o dă mai tare și pe unde, cum le fentează cel ce primește și cum le apăra acesta ? Le bagă la coș Ponta lui Iohannis ? Sau Președintele îi mai dă câte un as Primului Ministru pe linia de fund ? Fiecare cu ajutorul sportului lui preferat, de !

Da, lăsând totuși contrele la o parte, pentru că-i mai de dimineață citind și unii copii, doamne domnițe, fete cu cosițe, din contră de cum procedez mai mereu în realitate, întreb brusc cu două puncte : Oare de ce Iohannis nu s-a sesizat înainte de a pleca Ponta în țările arabe și nu după ce acesta a venit de pe acolo trufaș cu o sabie de beduin în teaca-i lungă ? De ce Președintele este cu un pas mai mereu în urma acestuia, parcă fiindu-i tare frică să se dea pe împotriviri adevărate cu Premierul ? O fi mai fraier ?

Dând la spate seriozitatea de care am dat dovadă până acum, să-mi fie cu iertare, întreb cu umilință iar cu două puncte : Oare Președintele are contra mică ori n-are sânge în ea ? Hai, domnule Președinte, noi ținem cu dumneavoastră, îi dam și noi o contră adevărată ăstuia ca să sară de la balcon ?