4c7b59cdd5704584aadcc457badf5570

Nu-i disperare, vreau să vă liniștesc de la început. Nu este capătul lumii atunci când constatați, la ieșirea dintr-un magazin, că nu o mai aveți la voi. Că ați pierdut-o fiind neatenți și cu capul în norii ăștia plini cu apă ce ne-au udat  fleașcă până la inimă, mai să plesnească de nemiloși ce sunt. Că o căutați disperați uitându-vă în stânga și-n dreapta întrebând cu speranță lumea din jur. Atunci, în momentul acela, toți vă privesc îngăduitori.

Sau poate ați scăpat-o atunci când v-ați dat jos din mașină, ea căzând în verdele anotimpului fără să facă un nenorocit de zgomot. Sau poate ați uitat-o lângă ceașca goală de cafea, pe tejgheaua barului în care lumina se destrăbăla plăcut într-o semiobscuritate jucăușă ochiului.

Și dacă v-a furat-o cineva crezând că voi aveți de toate? Bogaților ce sunteți! Dacă acel v-a băgat mâna cu subtilitate în buzunar sau în geantă sustrăgând-o mișelește, bucurându-se la vederea ei mai ceva ca un copil? Pentru că, ea bucura ireversibil tot ce întâlnește în cale, știe toată lumea!

Nu disperați! D-aia vă încurajez aici, nu faceți încă plângere la poliție și nici nu faceți vâlvă în târg! Nici să nu o dați încă pierdută la mica publicitate, poate v-o aduce cineva binevoitor înapoi, fără să gândiți cine. Sau poate o găsiți  fără să gândiți unde, printr-un loc numai de voi știut. Nu disperați, iubirea se va întoarce oricum, adusă sau regăsită!