c642d07b71814396aa289fc9ca2886c4

Băga-mi-aș pensulele în cele mai deosebite culori de pe piața liberă ! Că liberi am vrut mereu să fim în dorința noastră, pur și simplu, atât de simplă, de a avea voie de la cer și nu de la cei ce-l slujesc exagerându-și puterea printre cei amărâți și nu material vorbind. De a avea voie să ne exprimăm liber de orice natură ar fi exprimarea printre muritori, fie sculptată sau pictată, scrisă sau vorbită, fie ea în limita legală de orice fel și în orice mod.

Păi de ce se supară una lume divină atunci când vrem să pictăm sau să ironizăm, cine sunt ei să ne hotărască plăcerile și de ce? Ăștia care decid, organul, băhhhh, le cântă în strună cu voce bisericească, dându-le în fond dreptate în toate cele spirituale, dar mai ales în astea materiale atât de necesare în sistemul barter agreat de ambele părți implicate.

Băga-mi-aș culorile vii, mai vii decât mulți admiratori de sfinți pe pereți de clădiri, pe clădiri unde proprietarul și legea ne-au dat voie să le colorăm cum vor mușchii noștri de liberi ce suntem în ideile noastre moderne, fără constrângeri neîngrădite de nimeni și nimic. De ce se ofuschează auriții la nesfârșit, vrând să ne pună stăpânire pe decizii, pe suflet, pe viață ?

Lumea se revoltă și revoltați vrem să ne destăinuim lumii, de faptul că, fiecare este stăpânul deciziilor sale, el având libertatea de a alege, a crede în cine vrea și-n cine dorește cultura lui, pentru unii mai bogată, pentru săraci cu duhul mai săracă. De a se indigna printr-o metoda artistică, dacă asta dorește, împotriva sistemului și a celor care vor totul de la societatea românească, ca și cum ei, sunt atotștiutori în toate cele avându-l pe Suprem în spate, ca și cum, acel Cineva le-a dat puterea de a ne hotărî în a ne decide soarta, de la naștere până la moarte cu talpa pe gâturile noastre.

Mai că-mi vine să le urlu acelor speriați de modernism, lor, celor care simt împotriva a tot ce-i nou, acelor care cred că civilizația va avansa ajutată fiind de metode care mai de care mai credincios perimate, sau de învechite tipuri de manipulare bazate pe slăbiciunea oamenilor ce se uita mai tot timpul la cer. Mai că-mi vine să le spun hotărât că sfârșitul lor, ca uneltitori ai deciziilor și hotărârilor care ne pot decide viitorul, le este aproape. Doar evoluam, nimic mai simplu ! Venim acum cu toții dorindu-ne să ne răzvrătim și să ne strigăm repulsia în privința a tot ce reprezintă amestecul bisericii în viața noastră. Și o să devenim demni așa cum ne-am născut. Liberi.