be39899d2d324b55a1696eff25f7056d

Ochii închiși puțin strânși de frică și capul în altă parte, asta chiar dacă auzeam chicote peste tot în jurul meu, au, au, și-un gata pentru liniștea mea spus cu afecțiune de asistentă, o privire scurtă puțin speriată la locul cu pricina, presat vată ce-mi provoca tremurici. Gata vaccinul!

Și fugeam prin clasa mâncând cretă de frică, ”alergați” fiind de asistentele ce veneau să ne facă vaccinul atât de necesar organismului nostru de copii în plină dezvoltare. Vaccin care avea capul de balaur ce scuipa flăcări pe nas, flăcări percepute imaginativ și cuprinse în poveștile știute de noi. Era un întreg circ prin clasă râzând unul de altul și mai mulți de mine, de fete cărora li se făcea ditamai vânătaia ( de, pielea sensibilă ) pe care noi o comparam, de răutăcioși ce eram, cu țâța vacii pe care o văzusem doar prin cărțile literaturii obligatorii vai de copilăria noastră, la modul plăcut de a spune. Doar vocea gravă a doamnei Învățătoare ne mai cumințea puțin râsetele noastre înfundate în mâini.

L-am văzut ieri pe Președinte vizitând institutul Cantacuzino, mai mult praf decât institut, dar care, trăiește acolo așteptând resuscitarea de care are atâta nevoie. Dați-i aer, domnule Iohannis, are nevoie de aer !, îmi venea să strig cât să mă audă nebăgându-mă în seamă. Asta-i clar ! L-am văzut pe Președinte și mi-am spus în gând, parca certându-mă puțin, că asta nu-i chiar un fraier și molatec așa cum începusem să cred, ci unul care are o strategie, un plan de luptă cu năpârca care-și tine ochelarii pe nas ( nu-i comparația mea, nu vă luați de mine ) și care poate să lupte pe brânci injectând vaccinuri societății românești.

Dar să revin, scuzați-mi devierea: Vaccinul reprezintă modalitatea de imunizare a organismului uman contra afecțiunilor de natură infecțioasă, el fiind cea mai buna metodă, la ora actuala, de prevenire a unei boli.

Până de curând încoace și fără frica de a ne speria aiurea, nu auzisem ca populația să fie reticientă la imunizarea copiilor atât de fragili în lumea asta prezent bolnavă în care vor crește. Generații întregi au fost vaccinate cu produse românești 100 % procesate la institutul Cantacuzino, institut pe care multi îl vor mort, îngropat și cântata-i prohodul. Ca apoi, dintr-o dată, în urma unor accidente nefericite cauzate de neglijența sistemului sanitar, mai toți să devenim isterici în refuzarea oricărei forme de imunizare pe care s-o regretăm mai târziu.

Că o parte din lume nu mai are încredere în vaccinuri, este un lucru cert deja, pentru diferite motive, de la credința care nu te lasă sa faci păcate ( sf-uri ), ci doar copii mulți fără număr crescuți în toată amărăciunea, până la a nu fi informat îndeajuns despre beneficiile vaccinului. Dar să creezi panica din asta cu ajutorul unei părți din mass media cea bazată pe explozive știri fără a conștientiza răul făcut, like-urile fiindu-le mai necesare la băgat bani în buzunare, este deja prea mult !

Doar zic, nu sunt nici Măsaia pe pământ și nici oracolul țigănesc în cărți de tarot, ci doar ăl care speră continuu ca Președintele să ia vaccinul de coarne, să-l călărească și să-l repună pe linia de producție de la Cantacuzino. Pentru că avem nevoie de el, doar că nu știm încă asta !