b73a52d198174b0cb74e459238d059b9

Delta Văcărești, de la arie protejată la groapă de gunoi. Proiectul s-a blocat la Primărie. Bă, da’ terminați, vă rog, cu prostiile voastre alandala și dați-mi crezare c-am fost zilele trecute pe acolo, trecând așa și luându-mi bilet all-inclusive de la o agenție ce mi-a oferit reducere la trei plimbări cu barca și o friptură de rață făcută ca la mama ei. Să nu mă întrebați unde-i mama ei și cum gătește dânsa, că nu știu!

Deci, baliverne, baliverne și nu trădare cu Delta Bucureștiului! C-ar fi și pe dincolo groapa de gunoi, că-i lăsată de paragină așa cum le place să fie boschetarilor de la Primărie. Că ăștia, funcționarii de stat, sunt vai de capul lor de mâncători de stuf ce sunt, că una, că alta, care mai de care mai mincinos scoasă de noi, ăștia pretențioșii ce ne dorim un oraș ca afară.

Eu sunt mulțumit! Chiar n-am ce să reproșez nimănui nimic! Mi-am petrecut câteva zile de vis printre cormorani ce-mi stăteau pe umăr când le era foame, eu stând în hamac dându-le să mănânce creiere de politicieni. De unde? Simplu. Pentru c-am băgat undița mea de trestie de zahăr printre crăpălăi dulăi mari cât mâna mea dreaptă. Pentru că m-am plimbat agale prin lăstăriș grămadă, numai pentru a-mi liniști gândurile și a-mi scrie bazaconiile cu referire la impotența gândirii celor pe care i-am ales rămași blocați în idei nepuse în practică, fiindcă am stat întins la soare, fericit, bucuros și chiar nestresat de nimeni. În mijlocul Bucureștiului, în Deltă.

Aria Deltei Văcărești este calculată scurt, fără prea multă matematică prin mintea îngustă a celor de la Primărie. Ea se dorește dornică de dezvoltare, fără floricele financiare, ci scurt și la obiect. Se poate?  Ei zic că nu se poate, fiind singura prin această zonă responsabilă cu aducerea de avantaje materiale, dacă nu materiale sensibil pipăite între degetul arătător și degetul mare, măcar ceva pentru burta lor. Acolo de ingurgitat o pasăre mai rară de prin trestie răsărită în cătarea puștii, sau un pește mai făcut bine la prăjeală, prins legal cu un curent electric de un pescar amator.

Deci, ca să n-o mai lungesc aiurea, dacă există doritori ce vor sejur în Delta Văcărești, la cinci minute de o relaxare totala fără zgomot în urechi și stres în trafic, toți să procedeze ca mine apelând oricând la un vis frumos din noapte scos, să se spele pe dinți dimineața așa cum fac mai toți oamenii ce se grăbesc la serviciu, să-și ia la purtător zâmbetul simpatic arătător șefului, și să iasă pe ușă cântând un refren de vară, dacă se poate. Ca o sugestie, nu ăla cu vara nu dorm. Pentru că-n România, visele de noapte sunt cele mai deosebite, chiar și alea cu Delta Văcărești. Că-n baza ăstora, nicio șansă!