a24a84ad805c4165bf36365d5f62d115

Zic și eu ca fraierul pe aici, cu toate că nu mă citește nimeni. După analiza și algebra făcute la umbra veiozei, în bâzâitul unui țânțar borfaș ce-mi dădea târcoale ideilor mele, am ajuns la celebra concluzie că mă pricep și la tenis, fotbalul și politica fiind deja bagatelă în capul meu mare necuprins de orice granițe.

Am văzut o Simona, vorba unuia de pe aici, maltratată mai rău ca-n evul mediu, subjugată celor mai mari chinuri băgată cu capul în zgură, caznele negrilor sclavi fiind mici mingii de tenis pe lângă tortura la care a fost supusă de jucătoarea croată, mai solidă decât Spartacus în persoană și mai rapidă ca Usain Bolt în vremurile bune.

Și ce?, aș spune eu, scărpinându-mă în creștet căutând idei care s-o pună pe Simona într-o lumină cât mai bună pe tastele laptopului meu, lăsând la o parte opiniile specialiștilor liberi în critici, care mai de care mai povățuitori. Foști mari tenismeni sau mari redactori cunoscători în ale sportului alb, care, ba sunt cu ea când câștigă și când îi este bine, ba nu sunt lângă ea când ar avea mai multa nevoie de ei și de încurajările lor. Curat murdar, coane CTP-ule! Nu-i așa, mister Ilie?

S-a văzut cu ochiul liber, cu ochelari de vedere sau cu lentile de contact, c-a jucat obosită știind că înaintea meciului ar fi tras două duble și nu la serviciu, ci la următorul spot publicitar al celor de la Dedeman. Știm cu toții că mai sparge vitrine prin sufragerie după atâția ani de copilărie, că mai rupe peretele din spatele casei jucându-se singură în amintire, cunoaștem micile ei ieșiri de insubordonare României, dar de aici până la o acuza de ceva pe Halep, că s-ar fi plictisit de banii câștigați ajungându-i să trăiască în belșug toată viața, bravo ei, că este subjugată de ideile ei de mare figurantă talentoasă, este chiar deplasat puțin în afara terenului de tenis și al fair play-ului care ar trebui să ne caracterizeze pe toți . D-aia zic, să nu tăbărâm pe Simona! Să nu uităm, este de-a noastră!