a66fd11eea4e4ac39bd8ea353c2a260d

Hai să ne imaginam împreună cam cum ar fi fost dacă, să ne fi ferit un sfânt căruia nu-i dau numele aici pentru a fi ferit de înjurături, ca și mine de altfel, dacă Ponta ar fi ieșit președinte, și cum ar fi fost sub dictatura PSD-ului, ținând cont că toată puterea politică ar fi ajuns în mâinile și în burțile nesătule ale unui singur partid ? De ce zic asta, ca și când ? Deoarece până acum, n-am mai fi avut putere totală prin societatea românească, asta pierdută și încet, încet, regăsită tocmai prin acest DNA care ne scoate la lumină din rahatul în care am fost atâția ani și ani !

Care ne-ar fi fost viața și care ne-ar fi fost destinul într-un totalitarism al uni partid unic, luând în considerare toate manevrele astea diabolice, create în unghere de sediu al partidului socialist, manevre de diminuare a puterii justiției și a îngrădirii ei prin proiecte de legi adoptate tacit într-un parlament care nu ne reprezintă ? Și astea toate se întâmplă cu noi de față, cu toată societatea civilă pe urme și cu un președinte mare admirator de băgat corupți la zdup. Ar mai fi fost și opoziția, dar ia-o de unde nu-i ! Nu există !

Nu știu cum ar fi fost să fiu mâncat la micul dejun de un parlamentar burtoso gușat ! Nu știu ce aș fi pățit înainte de mă lega cu picioarele în sus între doua butoaie de bere ! Nu îmi imaginez cum aș fi rezistat cu al meu cap lovit de ele pentru a scoate de la mine toate secretele de bun cetățean, secrete îngurgitate de-a lungul vieții mele capitaliste ! Ca apoi, să-mi jupoaie pielea și să mă lase numai carne și os mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu, că bun era în comparație cu ce ar fi putut să ni se întâmple !

Iar dacă aș fi scăpat din mâinile lui lungi învățate cu apucatul, m-aș fi predat singurei persoane mai îngăduitoare, în ferma căreia, viața ar fi fost puțin mai ușoară. M-aș fi predat Gabrielei Firea cerșindu-i îngăduința de a-i fi servitor toată viața mea în palatul Voluntarilor, cel lăsat moștenire de mătușa ei, fie-i țărâna ușoară. Să-i răzuiesc wc-ul cu lama de bărbierit, să-i frec podelele cu periuța de dinți, să-i ud florile din grădină cu paharul de apă, offf, ce viață ar fi pe lângă chinul de afară !

Tu, tu și tu, puteați să lucrați pe plantația lui Tăriceanu, cel mai mare boier ar fi fost și, doar la propriu, în timp ce el s-ar fi căsătorit cu toate româncele câte o seară mai rău ca Don Juan când avea pojar, el să fi avut tot parcul auto al României, iar voi să-i fiți mecanici pe viața fără cash, murdari din cap până-n picioare de ulei ars. Tu, tu și tu, puteați să fiți tăietori de lemne prin pădurile lui Hrebenciuc, puteați să fiți obligați a tăia copaci cu briceagul primit cadou de la colegi în vremurile libere de dinainte venirii socialiștilor la putere, să aveți target pe zi, doi dărâmați, făcuți scânduri și deja dați la export.

Judecători ar fi foști arși pe rug mai rău ca vrăjitoarele prin cenușa inchiziției, procurorii răstigniți în piețele publice în oprobriul tuturor activiștilor de partid, câinii ar fi fost hăitași la cursele de polițiști, închisorile muzee din timpurile tulburi pe când corupții era închiși nevinovați, șpaga ar fi circulat liberă pe străzi îmbrăcată elegant la braț cu calicia și avaritatea, iar Codruța ar fi fost trimisă în infern, acolo, în flăcările iadului să nu se mai audă de ea în veci și vecilor. Hai, să fiu mai serios și să ne imaginam aroganța celor care ne fură, lăsată la ușa pușcăriilor. Parcă ar fi mai bine, zic !