f627e896b76c4db0b44158c70d0cafe4

1. Două navete de bere trase sub masă la Regie de 23 August 1986, înainte să plec în armată, cu trei prieteni adevărați în susținerea poeziilor lui Eminescu.

2. Trei paste de dinți făcute în apă, în armată Decembrie 1986, când se auzea prin târg că holera nu se „ia” de cei care se documentează mai adevărat.

3. O sticlă de bitter cap vită furajeră, la întâlnirea cu prietenii la liberarea din armată. Mers pe la diverse biblioteci, puține pe atunci, totuși !

4. Turț maramureșean, citit la greu pe băncile din parc până la epuizare totală, anii liberi de după revoluție.

5. Două sticle de lichior ciocolată în amintirea orăcăielilor scoase și a clipelor de groază de după. 1991, înainte să mă însor, de fericire.

6. 600 ml coniac la fosta bibliotecă orășenească „Giulia”, mers pe șapte cărări, șase alei, trei scări, până acasă, luat cratiță după ceafă, dormit cu ligheanul la cap.

7. Vin de țară adevărat, roșu, dar mai ales tare, prin 1998 dacă îmi aduc aminte bine cercul literar, pe la niște amici buni de cultură generală.

8 , 9 și 10 – Abonament la biblioteca județeană până încoace-încoace, când a început să nu mă mai țină vederea, așa că, am trecut la frunzărit ziare, cu știri, evenimente mondene, d’astea mai de casă.

Spor la citit și vouă !