0fe98d3b8f0f40e590a8921e316a01fa

Se modernizează drumul care duce la mormântul lui Arsenie Boca. Pe două porțiuni va fi circulație în sens unic. Agitație mare la ministerul transporturilor în urma scrisorii primite de sus, de la Șeful cel mare, supărat în cerul gurii cât să ardă în focuri trei draci ce spărgeau semințe la poartă, ăștia așteptând ordine în coada lopeții. Babilonie pe holurile instituției unde, mai toți angajații au ieșit disperați din birouri, solicitând în gura mare cât să audă Stăpânul, necesitatea asfaltării cât mai urgent posibil a drumului ce duce.

Scrisoarea scrisă cu apă de ploaie, simpatica de ea, doar ce fu citită tare de secretara scrobită în tocuri de paișpe și tăietura apretului pe cloșul fustei, că și dispăru în neant ca, exemple sunt nenumărate în țara noastră, fără ca măcar cineva să vadă unde să fi fugit scrisul care încotro.

Toată lumea rămase perplexă de întâmplatul situației în cazul de față.  Un miracol !, strigară câteva voci masculine plângând lângă foaia goală. Un miracol !, exclamară câteva voci feminine când văzură lacrimile bărbaților curgându-le și fără să atingă pământul, evaporându-se ! Toate se întâmplă cu scopul de a ne determina să-i dăm drumul din cușcă fiorosului Dorel, zis spaima lopeții, în a-l impulsiona grăbit  la muncă pe cărarea ce duce, nu la Vaslui, ci la Prislop, strigă ministrul înfricoșat de ce ar fi putut să se întâmple dacă nu luau măsuri imediat.

Da, la muncă și la asfaltat !, strigară toți în cor, bucuroși că vor face voia a zeci de mii și chiar a milioane de credincioși irecuperabili ( nu-i rău nimic în asta și mai taie din ei, dă-i dracu ). La muncă, oameni buni, către modernizarea și propășirea către înalte culmi de civilizație, pe care ni le dorim cu toții în acest atât de actual domeniu, fără înghesuială și lovituri scurte la rotula de jos, fără îmbrânceli și sarmale calde, fără bocete prin munți și văi, dar mai ales, fără cratițe cu bormașini incluse, încheiară toți urarea ca un start al lucrărilor ce se vor începute cât mai urgent posibil.

Fericiți întru rezolvarea secretului ce aparținea numai scrisorii din cer și, accentuând pe tot posibilul importanța lucrării ce o voiau executată în timp record, toți se retraseră spășiți în birourile lor. Concentrați, cu toții se doreau părtașii a ce urma să se întâmple. Toți voiau să-și aducă aportul prin prisma pregătirii lor, pentru ca drumul să fie asfaltat modern cu două benzi de circulație având toate semnele reflectorizante incluse, să nu aibă piedici și alte obstacole, în a permite tuturor vizitatorilor să-și urmeze calea cea dreaptă.

Doar ministrul stătea în holul cel mare cu privirea în sus către tavan, cerșind prin bolboroseli numai de el știute alte scrisori cu trimitere la drumurile ce așteaptă încă: Sibiu-Pitești, Craiova-Pitești, Comarnic-Brașov.