ba6434d55eb04e5994f790c117cb2bdc

Luați de-i caldă acușica, e fierbinte frige, frige, nici c-o cisternă cu apă n-o poți stinge ! Știrea cu Ponta la DNA face înconjurul țării, de zici că-i maratonistă profesionistă. Aleargă, a dracu, prin toate redacțiile neobosind mititica, nebazată încă pe dovezi clare protejate de mirul din fruntea lui Șova, dar care, sperăm noi, va crește atât de mare, încât glumele prim ministrului pe seama justiției să-i rămână în gât postate pe vecie.

Măi, mă uit la fața lui, și parcă îi teamă cumva de ce o să i se întâmple așa așezat pe scaunul de anchetă care poate să se rupă oricând cu alunecare spre beci, el știindu-i scârțâitul povestit atât de bine prietenii și rudele lui. Bun tare în ipoteze și ipotenuze, unghiuri drepte și alte d’astea de geografie politică.

Faptul că-i suspect în cazul Șova, mă pune clar în situația de a trece imediat în poziția lotusului, doar meditând la întrebări grămadă care încep a nu-mi da pace în aceste clipe dramatice pentru țară, dar la care, răspunsurile vin ale dracu val vârtej nepermițându-mi să-mi găsesc liniștea atârnând cu privirea în tavan.

S-o dau și eu pe presupuneri ca mai toată lumea în țara asta, în care mai toți suntem meseriași în a da. Normal ! Șova este pionul secundar pe o tablă de șah aglomerată rău în scheme tactice care mai de care mai elaborate prin unghere de creiere socialiste. Șova este doar unul amărât ce nu se vrea sacrificat întru pierderea poziției de avangardă pe care o are bine stabilită în cadrul partidului, pentru simplul fapt că, odată căzut pe tablă, va da totul pe goarnă, știindu-se din start că este gornist meseriaș. El este plin de secrete tehnico-tactice, încât, dacă vor fi dovedite, mai toți nebunii de pe tablă vor cădea secerați de inspirația de lungă anchetă a jucătorului profesionist în domeniu, DNA-ul. Simțiți ceva prin preajmă ? Este o adiere de normalitate ? Vom trăi și vom vedea !