5112584aa8d446478c6fc9642df02a58

Fraților ! Sunt nervos. Cu nervii la pământ împrăștiați pe jos care încotro, unde sunteți, băă ?, reveniți acasăăă !, le-am strigat supărat, am înjurat cu spor șoferul care și-a lăsat mașina bolid animal seria seven chiar în ușa magazinului universal Kaufland. Blocase totul, de la cărucioare pline ochi, până la taximetriști ce-și așteptau clienții pe locurile de parcare destinate celor cu dizabilități.

Pesemne, i-a fost o lenea aia mare șoferului, aia care te învăluie cât ești mare mahăr în afara duzinității care ne reprezintă pe majoritatea, probabil îl durea un picior accidentat la partida de table jucată și pierdută în fața vecinului de scară, și ăla cu o mașină la fel de asemănătoare cu a lui. Păi da, cine se potrivește se adună. Poate omul era grăbit în pasiunea lui pentru shopping-ul de relaxare la crepuscul de zi, shopping executat simandicos într-un șort pân’ la genunchi și cu șlapi adidas la degetul mic purtați, am căutat eu să-i scot argumentele la iveală în fața nervozității mele educativ relaxante.

Fac ce a făcut tata, mi-am zis ! Așa că, mi-am luat mașina mea mai puțin bengoasă, și-am dat o tură de parcare în scrâșnet de roți, ca apoi, să-l conving la sentiment pe băiatul ce păzea tacticos o altă intrare de magazin, asta numai ca să mă lase cu mașina înăuntru pentru a-mi cumpăra totul direct de la volan.

Aaaa, șmecher ? Așa că, am dat o tură la ralanti pe la legume sub belirea cumpărătorilor normali la cap, unde mi-am ales totul de-a fir a fir ceapă una alta. Am dat o tură pe la mezeluri în marșarier pentru a impresiona vânzătoarele simpatice de acolo, mi-am cumpărat salamuri ce fac bine motorului meu plin cu colesterol, ca apoi, să fac un drift mișto în dreptul caselor de marcat în vizorul tuturor camerelor de supraveghere. Am fost aplaudat la scenă deschisă, ce mai !

Mulțumit fiind de punerea în valoare a nesimțirii mele de care sunt uneori atât de mândru, făcând ce mi-au dorit mușchii mei spre iritarea celor din jur, mi-am propus să fac o aroganță în vara asta. Anume ? Să mă duc la mare cu mașina. Să stăm amândoi pe nisipul fierbinte, ea să nu fie o fată cuminte, să intram amândoi în apa albastră și să înotăm liberi uitând de tot. Să ieșim seara la o plimbare pe faleză, să-i ofer luna de pe cer și tot combustibilul nopții în dar, să-i declar iubire veșnica motorului ei atât de puternic. Toate astea sub cerul senin.

Mi-ar plăcea să dăm împreună o tură și pe la munte. Acolo unde aerul curat îi poate face bine inimii ei în formă de V, să mergem împreună cu telecabina la Babele, să urcăm la Cruce cu rucsacurile în spinare. Mișcare, tată ! Sport pentru viață îndelungată. Să ne relaxăm pe o creastă înverzită de unde sa privim numai noi doi necuprinsul. Din păcate, de munte nu mai am timp ! De, concediul scurt ! Așa că, rămâne doar marea și porcul ăla de șofer care a blocat intrarea în magazin.