manusi-de-box-diferentiate

Ultima semifinală, a cincea, a acestui sezon al emisiunii Românii au talent, de la PRO TV, a avut cea mai redusă audiență de la debutul emisiunii, zic ăștia ca titlu destul de mare cât să ne pună la îndoială încrederea noastră în divertisment. Cea pusă zilele astea la grea încercare de mult mai pasionatul subiect Ponta la DNA, cel care ne-a făcut adânci filozofi în a comenta  politica cu tot cu urmarea în a to be or not to be Ponta arestat.

Păi, ăștia cu măsurarea audiențelor sunt nebuni, sa moara divertismentul de necaz ! Păi ce vor ei ? Adică, să dăm noi subiectul ăsta cald fierbinte din politică, pe care cu toții de la a la z îl cunoaștem ca pe propriile buzunare, și pe care îl dorim descusut până-n cele mai mici amănunte ? Să-l dăm pe divertisment ? Hai mă, ce dracu !

Încerc să fiu și eu mai serios zilele astea de intensitate maximă pentru noi toți. Doar suntem focusați pe anchetarea prim ministrului. De la politicianul care mai de care mai înverșunat urmându-și fiecare scopul în viață pe linie de partid cu ordin dat, trecând pe la ziaristul meseriaș în oferit cu părerea, lider de opinie se numește, până la omul simplu ca mine, ca tine. Ăștia care stăm ca fraierii pierzându-ne din timpul nostru atât de scump, pentru a scrie baliverne pe bloguri sau pe rețelele de socializare, sau în a ne certa ca beleuzii între noi. Să nu uitam repede. Pentru că toți politicienii E la fel, o apă, un pământ și o spălare la dușul închisorii cu scăpat săpunul pe jos.

Cică s-a tras o luptă dreaptă între divertisment versus politică. Daaa ! C-ar fi câștigat detașat politica. Ținând cont că, și cameramanii de la Românii au talent discutau celebrul subiect în pauzele publicitare, că producătorul cu simpatie PSD-istă se certa cu regizorul de platou mare admirator al dreptei încă neexistentă pe scenă, luând în considerare că Smiley și Bartoș nu-și mai vorbesc de ceva timp, este normal ca Ponta, cu a lui anchetă, să aibă întâietate în preferințele telespectatorilor. Vineri pe televizor urmează finala Românii au talent se întoarce, reloaded și alte sinonime în alte limbi.

În altă ordine de idei, citindu-l mai tot timpul pe Nașul, pe ofițerul acoperit de la partidul Forța Bună (acum prin 2016 s-a dus dracului partidul trecând cu totul la Băsescu pricopsitul ), pe Cristoiu, Tapalagă și pe mai multi alți ziariști din tată-n fiu, nu am putut să nu constat o tendință de a exagera totul până-n cele mai mici dedesubturi. De ce-ar putea fi, ce-ar putea să se întâmple, unde am ajunge dacă și cu parcă, unde precum s-ar îndrepta societatea românească?, toate cu inepuizabile presupuneri care mai de care mai avangardiste și mai sociofanteziste. Alooo, băieții ! V-ați făcut și ghicitori în stele sau sunteți anul doi la scenografie ? De fapt, ca să generalizez un pic, scenografi suntem cu toții, me-se-ri-ași. Nu-i așa ?