652x450_116757-barbatii-cu-joburi-tipic-feminine-fac-mai-multa-treaba-in-casa

În Turcia s-a întâmplat minunea ! Cică o femeie a fost amendată pentru că bărbatu-su s-a accidentat la mână în timp ce o bătea. Auziți belea ! Nu știu cum o fi la ei acolo, dar să rămână la ei în bătătură. Greu cu înțelegerea culturilor din lumea asta ! Eu doar vreau să fac o paralelă, dar pe alt tărâm. Cam cum ar trebui respinsă schimbarea ce se dorește făcută, de ce este necesar să nu ne modernizăm în subiectul ce urmează, cum ar trebui să luptăm pentru ca această cultură occidentală de egalitate și supușenie să nu ne cuprindă pe noi, bărbații români ? Tindem să evoluam ca americanii, că i-am copiat  destul în tot și toate, dar nu aici, clar ! Nu trebuie.

Adică ce ? De unde atâta egalitate între bărbați și femei ? Ia uitați-vă peste drum dincolo de paralela mea ! De unde cratița în mână la orice oră din zi și noapte, da ieșiți bărbați de sub pat și cântați ca niște cocoși ce sunteți ! Cu pieptul umflat la ele, da ce, vă e teama? De unde atâta egalitate în carduri, că mai toate vă umfla portofelul ? De mâine, poimâine, vor dori să-și cumpere altul pe banii și pe muzica voastră ?

Da de unde cunosc femeile atâta fotbal de dat cu piciorul în minge pe la televizor și de făcut stop pe piept, când el, pieptul, ar trebui folosit în alte scopuri mai nobile vederilor noastre ? Niciodată n-am înțeles dorința asta de egalitate ! Femeile sunt niște sensibile doar. Ele trebuie ocrotite în cele mai mici detalii, de aceea, bărbatul din vechi timpuri s-a gândit să le lase cu copiii acasă. Au atâtea de făcut. Sau să iasă la plimbare seara în parc la gargară cu alte mămici atotcunoscătoare în discuții numai de ele știute. De unde atâta emancipare și năzuință de a ajunge în carieră mai sus și tot mai sus, acolo unde-i de fapt locul bărbaților lăsat moștenire din moși strămoși ?

Vor să ne ia locurile în societate, asta-i clar ! Imposibil să nu observăm că se dorește subversiv schimbarea pozițiilor. S-a ajuns ca bucătarii cei mai buni să fie bărbații. Sau ca mirosul substanțelor de curățenie și glasurile bărbătești la bătut de covoare să se audă în toate cartierele. Și mai grav. S-a ajuns până acolo, încât mirarea învățătoarelor vizavi de prezența tot mai totală a tăticilor la ședințele cu părinții, să fie exprimată fără rezerve ca până acum. Nu se observă trecerea bărbaților la munca de jos ?

Gaaaata ! Astăzi sau mâine cel târziu, cine dorește să lupte împotriva sistemului feminin, să iasă în Piața Revoluției la o acțiune de protest. Sunt permise lozinci cu bun gust, pancarte cu umor, banderole de orice culoare, dar roz să nu fie, și multe glasuri care să strige din toate puterile. Curaj !