02b63ed38ba943278944f2e7e01de451

Au înnebunit salcâmii citind astăzi de Dan Diaconescu scriitorul, cel care a zămislit la tipărit, așa repede precum vorbește, două cărți să-i traiască și să facă bani Oltchimul pe care l-a cumpărat acum ceva ani. Că bine era în tomberon ! George Copos a scris cărți în pușcăria cea de toate zilele precum îndemânarea de a face prăjituri la nu plânge Ană, cofetăria lui de suflet. Da stați așa și nu mișcați ! Pentru că va urma la rotativă cu succes ăl mai mare cărturar în viață, Voiculescu, ăl de care se discută prin presă că va scrie, nici mai mult, nici mai puțin, zece cărți pe alese. Toate vor fi numai pentru copii și sugari, fetițe cu fustițe roz, băieței pe biciclete, pentru toți copiii lumii, noi în anul 2000 când vom fi din nou copii. Doar ultima va fi autobiografică. Atenție ! Sensibilitate rară !

Mai că-mi vine să comit ceva abominabil în durerea mea, așa cu efect ca șutul în minge, să fiu cuvânt înainte al tuturor ziarelor și emisiunilor de știri de la ora 5 să fie. Să comit ceva de corupție sau evaziune, furt sau tâlhărie, ceva acolo de rău. Să mi se editeze, spre necazul multora, o carte, două, pentru a mă scoate din sărăcie în a-mi elibera sufletul prins  la închisoarea legilor prostești made în România penală.

Să fii azi cărturar la închisoare, dă bine la imagine, ești vedeta printre ăștialalți ce dau și ei, da’ cu cuțitul sau cu toporul. Fiți siguri ! Succesul îți este garantat mai ceva ca-n libertate, pentru că timpul este de partea ta în a-ți evalua talentul de scriptolog și pentru a deveni un om cult în adevăratul sens al cuvântului. Să scrii o carte în pușcărie, este ultima modă în materie de ani închiși. Este probabil ultimul răcnet în materia culturii de nișă, poți evada ( impropriu spus) în trecut, în amintiri plăcute ca să mai uiți de supărarea creată de lipsa unei edituri și a lipsei ordonanței de urgență care ar permite înființarea unei tipografii în fiecare lăcaș de reeducare din țară.

Parcă o să-i vedem pe toți scriptologii care-i fac în necaz legii, fir-ar mama ei de lege, scoțând limba la ea, luându-le locul unora ca Liiceanu, Pleșu sau Cărtărescu în vechea Academie Română, primindu-și în aplauzele tuturor magna cum laude. Pentru că, nivelul de cultură crește, crește !