e1a45a68bc9a4f8ea9cb38dff4edfc9b

Eu iau tipul ăsta de politician, așa curvar cum l-a făcut mama lui, ca pe-un Măsaia ( nu săriți cu gura) pe pământ, îl iau ca pe-un solist salvator de moment al statului de drept și al lui cod penal, crescut de mic copil fiind cu pieptu-i generos de a noastră unică, Kovesi.

Nu știu ce simțiți voi prin organele voastre de-a lungul unei parcurgeri de declarație d-asta autentică made în șef al progresului României, dar mie parcă îmi vine să-i uit toate măgăriile traseistice oferite de-a lungul ultimilor ani, alea marcate de stânga dreapta pe eșichierul politic al generalului, adept al mișcărilor de trupe când atac, când în apărare, cu schimbarea frontului cât mai des posibil.

Nu cunosc motivul care l-a determinat pe Oprea să pună antiaeriana în apărarea codului penal și nici nu mă interesează prea mult asta. Poate c-au venit americanii pe pământ românesc cu un aer d-ăsta occidental prin concepții, poate din cauza avioanelor portugheze ce ne survolează cerul țării eliberându-ne din stresul emoțional care ne presează sufletele mai tot timpul, poate iubirea în alianțe ține doar câțiva ani în funcție de anumite contexte pe care doar anumiți strategi le cunosc îndeaproape.

Oprea n-ar trăda alianța. Trădare și iar trădare ar fi din partea PSD-ului ascunzând de ochii noștri anumite modificări la codul penal. El doar simte momentul prielnic pentru a-și dezvolta partidul pe scena politică, și o face în stil de mare strategie, implicând și populația în această luptă. Da, lupta este a noastră în primul rând !

Acum, căutând rahatul ca să poată puți așa cum ne mai place nouă să mirosim uneori, analizând și despicând firul în patru sau în douăzeci și patru, căutând poleieli de aur fals în declarații, scoțând armamentul ușor de prin minți bolnave de tactica ziaristică și strategie murdară, scoțând analiștii și guriștii la înaintare pe sticle uneori stropite de maroniu, imposibil să nu i se găsească și lui Oprea o intonație, mai altfel în voce, din care să se deducă o notă falsă în declarație. Ce are, fraților, dacă o luăm așa cum a zis-o ? Ne cade greu la stomac ?

PS Recitind acum la un an distanță, trecând peste ce s-a întâmplat, parcă îmi vine să-l șterg pe articol. Dar n-o fac. Mi-l asum. 🙂