80712d5af8384488a479f3079b8c6894

Apple a renunțat la o investiție în România după ce un vicepreședinte al companiei a făcut 7 ore de la București la Brașov. Ce bășini și pe ăștia de la Apple la valoarea lor de super gadgiști atotcunoscători a tot ce mișcă în date și mobile ! Ce figuri din poziția lor de lideri care se lipesc așa tam nesam de partea noastră de infrastructură ! Ca și cum, dinamica lor de dezvoltare s-ar putea împiedica de-o amărâtă de autostradă, aia pe care o avem deja gata desenată în culori vii pe o bucata de carton prinsă frumos în pioneze pe un perete de birou ministerial ! Ce tristă conjunctură favorizată de calicia șefului și de nepotrivita lui decizie de a se deplasa cu mașina, și nu cu elicopterul ! Ce zgârcit ! Da de unde ! Vă spun eu ! Aparențele înșală.

De fapt, am aflat mai târziu din surse naturale, și nu pe cablu, așa cum le vin de obicei informațiile mai tuturor ziariștilor înapoiați în tehnologie, de, am pile la Apple, că activitatea boss-ului este atent monitorizată de un telefon ultimul răcnet în materie de pierdut timpul pe câmpiile, dealurile și munții României.

Deoarece, firma americana, inovatoare asa cum o cunoaștem bine prin buzunarele noastre, are în experimentare un gadget care va măsura timpul pierdut în trafic de un șofer luat la întâmplare. Și unde se putea măsura mai bine timpul pierdut ? Normal, în România. Ca să ne păcălească c-ar avea gânduri mari într-o investiție cât să ne facă bine la locuri de muncă plătite cu doi lei luna de activitate. Vrăjeală americană ! Bandit mare, vicepreședintele !

De facto, pentru probe și iar probe, el a pierdut destul timp conducând legal pe autostrada București-Ploiești, ca apoi, să accepte cu îngăduință semnalele polițiștilor rutieri de prin zona Comarnic, lăsându-le cadou fiecăruia câte un smart fluier ultima generație. Pe la Bușteni el ar fi făcut pit stop pentru cumpărături amintiri din țara noastră, cu obiecte tradiționale pentru tot board-ul companiei, cu pălărie de cowboy din piele de capră românească, cu tradiționala ciorbă de burtă și cu mici neaoși răciți cu o bere autohtonă god bless România. La Brașov, după șapte ore de chin în trafic, frumoasă țară România asta !, uitându-se mirat la telefonul experimental, luă decizia. Investim în Bulgaria, au ăia o dulceață de trandafiri, yes, yes !