ebacd9ddcf074395986178507fb19c91

Întotdeauna am vrut sa fim americani. De la bunicul care se uita pe uliță să vadă dacă se observă vreo umbră de soldat, până la tânărul din ziua de azi care se gândește cum să-ți transforme visul într-unul de-al lor. Mereu am apreciat libertatea lor dusă la extrem, dar și acțiunile poliției cu legea în mână. Am importat tot ce este american bun sau rău, de la expresii care ne fac mai cool, până la modul lor de a mânca rapid și nesănătos, i-am admirat întotdeauna ca pe cei mai buni soldați universali, având cele mai tari filme sau cele mai super orașe. American dreams, zic mulți !

Vă uitați la filmele alea americane în care trei tipe stau la bar și beau delicat câteva shot-uri vorbind urât, îndemnându-se una pe cealaltă să iasă în fața vreunui tip pentru a face sex cu el în noaptea respectiva? Doar atât ! Dimineața trezit devreme cu raza soarelui în ochi, îmbrăcat rapid, fugit la muncă hei taxi, întârziat din păcate, certat șefu’ rău al naibii.

Super mișto ! La noi ca să agăți o tipă, trebuie să-i spui mai întâi moartea căprioarei, să-i reciți din Eminescu trei versuri sincere, să o duci la operă ca să-i arăți că ești cult, cardurile multe la purtător, după care, să o inviți la o apă plată cu lămâie, pentru că vinul îi face greață, să o plimbi sub clar de lună, să-i spui că admiri petalele florilor, armonia clipelor și zborul delicat al fluturilor. Romanian dreams, ar zice mulți !