3844d84c37da42dcbf9f4028a1cf189d

Astăzi, fiind o rudă mai îndepărtată de-a Lui, ăla răul de care ne ferim cu toții, ca și cum nenumărate bune s-ar găsi pe toate cărările acestui pământ, așteptând weekend-ul spre o relaxare ajutătoare colesterolului minții pe care îl sprijinim să se depună într-un curs de săptămână foarte stresant, mi-a căzut în mână o scrisoare deschisa de la Mefistotel, băiatul cel mic a lu’ Ăl bătran plecat cu treburi prin lume.

Mai un război, mai o molimă, ceva care să-i umple ziua. Am rămas surprins că n-are și drăcușorul ăsta mic un lipici pe acolo, pe la casa lui. Să fie mai secretos contrar obiceiului lui de a arunca cu răul în lume, să dețină o bandă adeziva care să lipească scrisoarea deschisă, de vreme ce era posibil să cadă conținutul din ea, dar, dintr-o dată, citind cui îi era destinată, am înțeles soluția aleasă venind ca mănușă pe subiect. Scrisoarea deschisă nu poate fi închisă nici măcar de Dracul în persoană, pentru simplul fapt că, ziarele au simțit subiectul ca pe dracul gol plin de like-uri. Nimic mai simplu.

Pentru că destinatarul ei era Mircea Badea. Ce fericită caldă epistolă doar scoasă acum puțin timp din focurile iadului cu țintă precisă către doar el, pentru că era deschisă nefăcând nicio ilegalitate în a o curăța puțin de smoala scursă ce-i fusese cerneală, am îndrăznit s-o parcurg cu voce tare către ceilalți pământeni guri cască, asta fiindu-mi indicația dată din partea cealaltă a cerului.

Dragă Mircea, ce al Dracului ești de ceva timp încoace! Asta este o cerere simplă, și nu detaliată cu motive care mai de care mai lumești, de a te prezenta în cel mai scurt timp la porțile tărâmului roșu la care stau de pază, de o parte și de cealaltă a porții, doi colegi de-ai mei și viitori ai tăi parteneri de viață. Nu-i bai, știi deja, spui parola sunt dat Dracului și intri.

O să fii întâmpinat de un alai lung format din slujbași recrutați de curând din rândul vostru, al pământenilor, pe ritmul melodiei Highway to Hell, o să ți se aducă la cunoștință toate procedurile în vigoare de pe tărâmul stăpânit de noi, proceduri pe care trebuie să le respecți fără comentarii, reproșuri, mâncat de prostii și alte maronii la care te pricepi atât de bine, fără pupături în cur, întrucât o sa fie interzisă pornografia, fără limbi în urechi, cu toate ca-i știut că limba ta este lungă putând ajunge cu ușurință și în urechile noastre adânci. Trebuie respectat totul în draci. Dacă nu, vei fi băgat în cazan, unde vei fi liber să tragi de-un șpagat fiind fiert deja cu mobilitatea la tine, unde vei putea să faci toate prostiile pe care le faci acum, pentru că, oricum, nu te va auzi nimeni aici neexistând pensionari morți ca sclavi.

Dar, sperăm să nu se ajungă acolo ca ultimă modalitate de pedepsire, de aceea și cât mai curând posibil, te așteptăm în Iad cu brațele deschise, convinși fiind că putem face treabă bună împreună pentru inaugurarea primului ziar nepământesc. Dacă nu vii de bunăvoie, vine Dracul să te ia! Adică, tata, bă!