cae3f448bf9b4df1a149136bfe7ee139

Merhaba stimabililor și toate bune de pe malul Bosforului ! Faină țară Turcia asta, vă spune cu cel mai adânc respect ligamentul drept al lui Viorel the big master of coșul de trei puncte pe numele lui de teren și nu de scenă. Ce sa fac, măi, oameni buni !? Mulțumesc de întrebare ! Uite și eu pe aici prin megalopolisul frăției dintre continente. Că-mi trebuie ca ajutor și fratele meu stâng pentru a vizita pe de-a întregul tot orașul ăsta minunat cu de toate ca la mama ei, a șaormei !

Mi-ar plăcea să mă rog în liniște Sfintei Sofii pentru acalmia ligamentului frate geamăn ce tocmai a fost reparat într-o discreție totală. Eu mai ies dimineața la un ceai gustos infuzat fără zahar și arkadaslar dragi le spun comercianților din bazar ce mă servesc mega ospitalicește cu vorbe despre Hagi büyük futbolcular, despre Lucescu sultan suprem, dar mai și negociez, în lipsă de activitate, câte un preț la o geacă de piele din capră pentru frumoasa stăpânului lăsată suferindă acasă.

Îmi mai clătesc ochii prin vitrine unde zace aurul românesc de ceva secole luat pe datorie, astăzi transformat delicat în bijuterii deosebite ce pot modifica, hocus pocus, mita plină de euroi ca și cum n-ar fi existat, teşekkürler viață frumoasă, mai particip de bunăvoie și nesilit de nimeni la bătăile de stradă dintre suporterii turci de partea lui Galatasaray sunt tot mereu. Bineînțeles, mamă ce adrenalina ! Într-un cuvânt, două, sunt bașkan. Mănânc bine atât eu cât și bossul operat, pentru că turcii au și fără miștocareala obișnuită mie, au o bucătărie gustoasă și sănătoasă printre cele mai reușite din lume.

Revenind totuși pentru a nu mai face risipă de timp, vă spun simplu și fără nucă sau altceva adaosuri, că-n fiecare zi mâncăm la desert mult rahat în toate culorile posibile, roșu fiind culoarea noastră preferată. Acum să-mi fie cu iertare, dar și Viorel are dreptate! Nu numai baschetul l-a distrus pe frate-miu ligamentul stâng, că puteam s-o pățesc și eu când nici nu mă gândeam ! Vă spun sincer ca și scările guvernului sus jos într-o urcare în sondaje bruscă, ca apoi, o coborâre accentuată după prezidențiale, ca și trepidațiile produse la întâlnirea cu Putin, au făcut ca geamănul meu sa se rupă. Cine nu cunoaște ortopedie să se lase. Auziți, cârcotașilor ?

Așadar, mai multe motive pe care nu trebuie să le știe nimeni pe toate, nici măcar Cristoiu lider meseriaș în scenarii dâmbovițene, pe care nu pot să vi le divulg nici dacă mi s-ar încrucișa și mie nervii dornici de vreun bisturiu al unui doctor turc celebru. Prin urmare, vă las ! M-am dat prea mult la bârfă ! Nu de alta , dar aș putea fi urmărit pas cu pas volumul unu. Gule, gule !