0970453bbb1f481c8b4e162878ffa21c

Vara asta nu dorm, și-a spus hotărât privindu-și moaca de infractor nocturn, ca și când, era ultimul lucru de pe pământ pe care ar fi trebuit să-l facă. Nici toamna și nici celelalte două anotimpuri până la vara viitoare, să moară cântărețul ăla de necaz și unghia în gât să-și bage pentru că eu pot să stau treaz mai mult timp decât el.

N-o să dorm, și-a zis atunci absolventul de pediatrie, azi mare analist, fără i și st, politic adânc cunoscător, al dracu ce-mi vine să le zic dar mă abțin, ale tuturor mizeriilor de natură umană adânc impregnate în memoria-i de fariseu convins că ne poate duce cu zăhărelul. N-o să dorm, și n-a dormit până când n-a scos la rotativă o carte despre băsism. Că mult i-a mai mâncat nervii, de mă mir și acum de el, când, încercând să prindă între dinți o muscă de rahat, chiar nu s-a murdărit la gură deloc.

Nici dacă băsismul, ca formă de artă pură în tortura nervilor de pământeni, ar fi fost înfierat de tribunalul de la Nurnberg, nici dacă băsiștii, sub forma unor călăi mari sugători de sânge antenist, ar fi fost arși pe rug în piața publică, nici dacă aceștia erau eradicați ca niște simple orătănii, Mugur Ciuvică n-ar fi fost atât de exaltat ca de cartea lui. Cine i-o cumpăra-o, cine ? Zece ani răi, cică așa s-ar numi isteria, cĂCarte n-am putea-o denumi cu toată îngăduința necesară. Asta-i fața ta ? Luminează-ți-o !

Dar cine este Mugur Ciuvică ? Dracu, uit de la mână până la gură și când duc hârtia igienică la …..acasă de la supermarket ! Exact, cine e ?  O fi vreun Pleșu sau chiar un CTP, o fi vreun Guran sau un Hurezeanu ? Nici gând și, chiar îi trebuie tupeu să se afișeze numai și numai în ochelarii babelor ce îl privesc la Antena 3 ca pe un Don Juan plin de pojar, ca sculă de anchetator și președinte al unui Grup de Investigații Politice ( bă, măcăne ), monitorizator fin al oamenilor ce se dau cu arta de a guverna printre noi. Haida, bre ! Las-o dracu de cățea !

Luați d’aci o speță : Grupul de investigații politice a devenit notoriu în 2012 prin reclamarea unui presupus plagiat în teza de doctorat a Laurei Codruța Kövesi, procuror general al României la acea dată. Așa cum s-a dovedit mai târziu, acuzația de plagiat a fost falsă. Printre altele, GIP nu a remarcat în cazul Kövesi, că autoarea publicase ea însăși unele din sursele presupus plagiate, sub numele ei de domnișoară.

Cine ar fi fost în stare să scrie o carte despre coșmarul infiorător avut noapte de noapte de-a lungul a zece ani, ani în care ai fost frisonat de situații în care balele nu te-au lăsat să vorbești cursiv, în care ora ta de culcare n-a fost mai jos de 3 dimineața cearcănele tale cerând îndurare ? Cine și-ar fi descris într-o carte călăul și cine i-ar fi dedicat niscai rânduri ? Numai Ciuvică ar fi în stare și banii pe care i-a simțit zornăind în paginile cărții ! Se știeee !