47e11b931b514ffd9946db5ca768772e

Oameni buni, vă dați seama unde era țara asta dacă nu se fura atâta în draci și în alte vietăți aduse pe pământ din iad ? Vă imaginați că România era dusă acum la mii de kilometri în civilizație intrată, cu d’astea gen, trai fin pentru mai toți dintre noi picior peste picior la terase, roboții de nemți, că la așa tehnologie ajungeam, ne-ar fi fost sclavi de ne ștergeam la nas cu ei ?

Unde eram noi ca țară dacă, da’ mai opriți-vă din furat, eram și noi mai până-n opritor degetul mare, să fure ei, da’ să mai lase și la alții sau să mai facă ceva pentru comunitate ? Păi eram la ani lumină distanță de timpurile astea, acolo unde traiul pe vătrai era plin de lumină și de icre negre, de lipsă griji și alte stresuri ce nu ne lasă astăzi să pășim liniștiți în ziua de mâine.

E călare ăștia pe ei mai ceva decât o călărea calul pe Maria Tereza. Mai zilnic ne apare mai unul băgat la bulău cu acte metalice în regulă, mai azi se mai destructurează câte o rețea manglitori de TVA gen afaceriști cu statul, mai mâine se va mai cere arestul preventiv pentru câte un ales cap mafiot peste alți câțiva înnebuniți după avere.

Și tot nu se opresc, ca și când, gândind că banii șmangliți le-au luat mințile într-o curgere lină nesfârșită spre conturile false ale neamurilor lor, ca și cum ei ar fi ocrotiți de zicala împământenită mie nu mi se poate întâmpla fie ce-o fi, nu pot pune frână nici gând măcar să le treacă intențiilor lor nărăvașe de a fura.

Acum, s-o luam p’aia dreaptă să ne punem în locul Ei, așa ca pe wc-ul turcesc cum stă Ea de frica noastră. Să stăm în locul României și să vedem cum te trag toți, ba de-o cereală furată de pe câmp, cu acte c-așa-i sănătos, bio, bio, ba de un asfalt cald de autostradă, c-așa se pune, cald la conturile grase, să vedem cum sunt toți îngrămădiți pe tine să te mulgă mai de-o afacere. Ne-ar conveni ?  Cât să mai ne suporte țara asta tot stând pe loc cu motoarele pornite, dar cu frâna hoțiilor pusă de neamul ăsta de furăcioși ce suntem, cât ? DNA-ul, schimbați carburantul, vă rog ! Cherosen aveți ? Mai cu viteză, tăticu, mai cu viteză !