891fe249f4ad4590b84e7676d885b73d

Frau Merkel, was is das? De ce nu agreați acțiunile guvernului actual made în Tsipras? Cine sunteți, cine este Germania, cum aveți tupeul să îi criticați ? Știți că economia Greciei nu are nevoie de banii țării dumneavoastră și că băncile voastre au expunere pe ei de 23 miliarde? Și ce dacă? Nici insule pe degete nu o să aveți și nici împrumuturi n-o să oferiți în perioada următoare spre oftica voastră, asta-i clar! Acum was zum teufel, chiar credeți că guvernul Greciei o să se împiedice de-un ciot, de-un land?

Îi scuzați cu tact, dacă erați o Malta, un Cipru, un Vatican, de, forțe economice și militare ale Europei, vă respectau și vă acceptau principiile despre democrație, despre cum se returnează înapoi banii cheltuiți pe prostii, despre separarea puterilor în stat, despre plăcerea de a munci cu profesionalism. Sau măcar puteau să stea de vorbă de la egal la egal, dar chiar și atunci, Grecia avea dreptul să vă vorbească de la înălțimea dealurilor ei pietroase pline de Athos mânăstiri.

Știți, unul Platon de-al lor, că nu-i întrece nimeni la filozofeală, le zicea bine cândva. Cică, una din pedepsele de a nu participa la viața politică, este aceea că vei ajunge sa fii condus de inferiorii tăi, de aceea, urmând sfat de sfat bine perpetuat din trecut, ei o dovedesc tare pe politică ținând capul sus așa cum au fost învățați din moși strămoși. Bine, bine, nu era chiar momentul, dar grecii vor ca eternitatea datoriilor să le fie înțelepciunea. Așa că, auf wiedersehen și mai lăsați-o moale cu austeritatea, asta dacă vreți ca ei să nu se supere!