9c0ca1f529f2419ba232dcd172d411be

Românii dau pe Nurofen mai mult decât olandezii, polonezii sau britaniciiUn nurofen pentru tataia, aș dori să cumpăr și eu !, veselă și răspicată, o fetișcană la cam 14 ani o roagă pe drăguța asistenta de farmacie, observ eu al cinșpelea la rând.

Da ce are, drăguță, tătăicul ?, o întrebă ea mironosindu-se dulci cuvinte, ptiu, ptiu, să nu-i fie rău după, domnișoarei ! Nu, tanti, pe tataia îl doare burta ! Adică, și dați urechea mai la mine, se duce des la toaleta din fundul curții. Asta este ! M-a trimis repede să vă cer un nurofen că-i bun la toate. Știți cum vindecă ? Ia durerea cu mâna ! Da chiar, are și picioare nurofenul ăsta ? Poate să facă orice ?, își încheie fata puhoiul de întrebări la adresa farmacistei.

Plecând radioasă și lăsând în urmă arome de istețime, mai că-i veni rândul la cerut medicamente unui nene cam de vârsta mea, 24 de ani pe-un picior, care, spre surprinderea mea, ceru nurofen multe cutii cât să umple o sacoșă de un leu comunist bucata. Ce bine am îmbinat noul cu vechiul, aa !? Ce faceți cu el ? Întrebarea era normală din gura farmacistei, aceeași de mai devreme vă zic. Păi, ce să fac cu atâtea ? La micul dejun pentru copii, în lapte ținând loc de cereale, pentru nevastă-mea care ia la serviciu pentru a mânca în compoziție cu Activia pentru slăbit. Iar eu ? Mănânc seara la meci în loc de semințe. Văd că nu mă credeți ! Vă spun un secret. O să-mi pun și-n bere câteva pastile, pentru a-i da gust ! Daaa !

Ce să mai zic !? Uimirea mea atinsese apogeul într-o gură cască cu muște adunate în ea. Deoarece, următorii clienți ceruseră nurofen pentru afecțiuni la care era obligatoriu necesar tratament medicamentos. Unul, că are o bubă la picior. C-ar toca un nurofen pentru a-și pune alifie pe ea. Alta, că-și tamponează fața cu picături din esență de nurofen, după ce l-a ținut în macerare cu săptămânile pe balcon. Altul, că se duce la sala de forță luând nurofenul ca un stimulent al creșterii mușchilor. Alta, că ea este croitoreasă dorindu-și să-și coasă o bluziță din fir de nurofen la culoare lui demențială, clasic nuanțată în pastelul modei feminine.

Am dat din cap stânga, dreapta ! Mi-am bătut palmele obrajii pentru a mă trezi la realitate, ca imediat, să-mi fac curaj în a solicita medicamentele după care venisem. Mda, o folie de Ranitidină, o cutie cu Digenzym și o …o…pastilă de Nurofen. Vreau s-o trag pe nas, merge ?