6f484c828d2c4344a646e7c3784ddf0f

Dragi constructori de autostrăzi, lideri de partide, liberi schimbiști, mulți muiști, stimați! Suntem aici să inauguram forfota gândurilor noastre, greieri cu viori dezacordate pe care îi avem în cap, tractorașe motorașe, cai troieni în baloane deja sparte, lăudaroși tehnici în kilometri de autostradă, moace furibunde neputincioase în camere TV, nelipsite aroganțe de partid prinse în cartiere de jargon.

Dau cuvântul celui mai presus de lege, mult lăudatului regulator de lopeți și târnăcoape, baronul somnului în pauze lungi de masa, lui Dorel cel cu inima din oțel striat, cel ce dă palavre, palavre peste balustrada buzei de jos. Îi dau cuvântul lui din gură în gură, pentru că numai el poate oferi aceste premii cu indulgența-i caracteristică.

Așadar, Doreeeel în aplauzele mulțimii cu microfonul aproape de gură: Premiul popularității se oferă cu dragoste nețărmurită lenei din voi, puturoșeniei și ăstu-i soarelui mă-sii care vă bate mereu în cap trăgându-vă la somn duios Anastasia trecea, premiul secolul întârziere se oferă neseriozității și indolenței voastre care vă trage la promisiuni neonorate și la date de execuții false, neîntemeiate.

Într-un final apoteotic ascultând în boxe bătăile palmelor voastre unse cu verzișori, am să acord acum premiul mare constând dintr-o bagatelă donație de la bugetul de stat transporturi, adică din buzunarele lor, ale ăstora fraieri din fața televizoarelor, și se acordă vouă pentru nesimțirea umană de care ați dat dovadă dintotdeauna, pentru dorința voastră de a termina în sfârșit câțiva kilometri de autostradă în 26 de ani de capitalism. Ponta și cu Dorel vă fac pe autostradă!  Drum întins fără reparații!