72f0506a0c4b4358a1b65d8ab0a716d5

Când suni la 112 forțat de împrejurări în care orice secunda contează, simți că îți curge sângele intens prin vene într-o aspirație arzătoare ca salvatorii de vieți să se teleporteze imediat la locul solicitat de tine. Emoțiile te cuprind și, chiar nu știi cum să procedezi ca timpul să se comprime, cum să faci să ajuți în acele momente de panică generală, atunci când, oamenii sunt care încotro cu idei care mai de care mai năstrușnice în dorința lor urgentă de a se implica.

Și în clipe din acestea critice, în care viața unui om este pusă la încercare de neșansă, se face diferența între un om cu sânge rece, bine pregătit în proceduri de prim ajutor și un altul total îngrozit de situație, incoerent în acțiuni și în gândire. M-am convins ieri în Kaufland, când, unei vânzătoare i s-a făcut rău căzând din picioare în fața mea pe după tejghea, timp în care, colegele ei șase la număr, într-o îmbulzeală soră cu panica, nu au știut pur și simplu cum să procedeze în această limită situație.

SMURD-ul a ajuns în 7 minute din momentul apelului și, mai că-mi venea să îi pup în momentul în care au trecut val vârtej pe lângă mine, pentru a o ajuta pe tânăra vânzătoare. Buni, băieții, buni ! Doar atât aș mai avea ce scrie, doar atât ne-ar mai trebui, doar cursuri gratuite de prim ajutor, la care, prezența tuturor din comunitate să fie obligatorie. Ce necesare ne-ar fi !