umberto-eco

http://psnews.ro/umberto-eco-ataca-dur-retelele-sociale-este-invazia-imbecililor/

Măi, așa o fi, nu zic nu, dar fiecare are posibilitatea să-și cearnă prietenii pe rețele de socializare. Nimeni nu-i obligat în fond să citească orice și de la oricine. Asta cu observația deja banală, că ăla sau aia nu știe să scrie, sau că gramatica nu este de nasul lui/ei atunci când postează inepții pe acolo, este deja cam forțată. Nu-ți place ce postează ăla sau ce fotografie pune celălalt, dă pagina, șterge-l pe individ/ă, pentru că nimeni nu te obligă să urmărești ceea ce nu-ți place. Clar! Umberto Eco, da’ cine-i Umberto Eco ăsta ?

A, daaaa ! Umberto Eco (n. 5 ianuarie 1932, în Alessandria, Piemont) este un scriitor italian, editor, filosof și un foarte cunoscut semiotician. Este cunoscut international, în special pentru romanul său Numele trandafirului (Il nome della rosa, 1980), un mister intelectual în care combină elemente de semiotică în cadrul ficțional, analiză biblică, studii medievale și teorie literara.

Să mor! Este prea filozof și semiotician pentru mine, mi se plimbă limba în gura, dracu!

Semiotica este disciplina care cercetează felul în care funcționează comunicarea și semnificarea, i.e. relațiile dintre cod și mesaj, dintre semn și discurs. Unitatea fundamentală semiotică este semnul. Semiotica reprezintă totodată studiul semnelor și codurilor – semne care sunt utilizate în procesul de producere și interpretare a mesajelor, respectiv codurile care guvernează utilizarea acestor semne.
Brrr, să n-am parte de citit așa ceva! Cu stima, un imbecil!