image-2013-08-10-15350473-70-alexandru-visinescu

Ziua sentinței pentru Alexandru Vișinescu, fost comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, se apropie. Imensă durere a provocat omul ăsta la viața lui, de te întrebi ca fraierul, cum de a putut să doarmă liniștit atâția ani fără ca remușcările să-i invadeze conștiința și cum de s-a putut ca visele avute să nu i se transforme în coșmaruri înfiorătoare? Oare niciun suflet pierdut nu i-a cotropit propria existență, niciun strigăt în noapte nu i-a perturbat acalmia, nicio rugăminte de iertare nu i-a trecut dintr-o ureche într-alta bântuindu-i pacea? Chiar să fi fost atât de rece și sufletu-i ca gheața? Există d-ăștia printre noi?

Sentința lui Alexandru Vișinescu se apropie, dar este foarte târziu din păcate! Pentru urmașii celor morți în închisorile comuniste, târziu pentru societate, foarte târziu pentru normalitate. Moșul ăsta are 90 de ani bătuți pe muchia patului din fier la care își chinuia deținuții, și sunt convins că i se rupe de condamnarea ce-o sa vină, gândind că aici i se va găsi sfârșitul. Într-o închisoare a dușmanului de moarte, capitalismul. Sau poate nu este speriat de pușcărie atât cât ar putea fi speriat de lumea cealaltă, acolo unde se va întâlni negreșit cu victimele sale într-o privire ochi în ochi, dinte pentru dinte. Poate dreptatea se va regăsi acolo. Cine știe! Totuși, de ce asa târziu în 2014?

Pe data de 5 februarie 2014, în urma unei sesizări a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor SecuritățiiCurtea de Apel București a constatat și calitatea de colaborator al Securității a lui Alexandru Vișinescu.

Pe 18 iunie 2014, Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările împotriva torționarului Alexandru Vișinescu, dispunând trimiterea acestuia în judecată sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității.

Alexandru Vișinescu va fi condamnat la moarte ușoară așa cum îi stă bine unuia care a tras sistemul pe sfoară timp de 25 de ani. Spun asta deoarece, el trebuia băgat la închisoare atunci când avea 65 de ani. Doar pentru a simți chinul, mizeria umană și depravarea morală în care și-a ținut victimele ani și ani. Acum e prea târziu, din păcate, pentru că moartea e o condamnare prea lină pentru un rău atât de mare.