barbat_care_isi_smulge_parul_din_cap

Când Ghiță iese pe post de mi-o zice așa pe vorba lui de la Sibiu, mă dau pe spate ca Matrix în filme, ca imediat să pun mâna pe telefon pentru prelungirea abonamentului actual. Dar, să nu procedați ca mine în al boulea cer ce am fost, ci doar să analizați bine ofertele față în fața cu vânzătorul. Nu la telefon, să fie clar ! Dar nu-i totul pierdut ! Pentru că mai am paisprezece zile pentru a mă răzgândi frumos și delicat în a le da cu tifla jepcarilor de la firma asta de telefonie mobilă. De bulangii ce sunt !

Dar să mă fac mai bine înțeles. Într-o zi cu soare, când mintea nu mi-a circulat prea bine și creierul îmi era încins al dracului de rău, m-am gândit c-ar fi bine să scot numărul fiului meu din abonamentul family în care suntem cu toții vreo cinci persoane. Să-i fac un abonament separat cu multe minute, sute chiar, cu trafic, tată, atât cât să mulțumească un tânăr pasionat de gadget-uri și alde d’astea moderne.

Zis și făcut ! Sun frumos la firmă și mă lingușește una vreo câteva minute bune, de era să mi se facă rău instant. Îmi spune că vrea să ne înregistreze convorbirea în timp ce îmi explică rapid prin învăluire beneficiile abonamentului. De ce nu vreau și aia și aialaltă, niște brânză de la Ghiță sau cașcaval ceva, ca într-un final, să accept beleuz de felul meu oferta ei.

Buuun ! Și-mi trimite fata abonamentul pe mail cu specificațiile de mai jos, în care constat, că oferta este împărțită în două. Bonus-ul era valabil doar două luni din momentul semnării contractului, ca imediat după expirare, abonamentul să rămână mai chel decât convenisem la telefon cu tipa respectivă.

„Abonament Special 6,2 la 6,2 euro/luna include:4000 minute/SMS în rețea, 200 minute naționale, SMS naționale nelimitate și 100MB trafic național pentru navigare pe internet de pe mobil.   2,728 euro/minut; restul lumii 0,806 euro/minut  Bonus: Opțiune 200MB trafic național internet de pe mobil.  Promoțional: Bonus 400 minute naționale și internaționale. Bonusul se acordă o singură dată este gratuit și se acordă lunar timp de 2 luni”

Mă enervez și dau cu mail-ul de pământ să-i sară prostiile din cap. Pun mâna pe telefon și o sun pe șmecherită într-o explicație clară a ceea ce am discutat și nu se regăsește în ofertă. Își cere frumușel scuze și-mi trimite iar, ca la piață, oferta, specificând valabilitatea bonusului de trafic (mb) pe toată perioada contractului, dar să moara conștiința mea corecta de oftică, îmi taie bonusul minutelor naționale.

„Abonament Special 6,2  la 6,2 euro/lună include:4000 minute/SMS în rețea, 200 minute naționale, SMS naționale nelimitate și 100MB trafic național pentru navigare pe internet de pe mobil. 2,728 euro/minut; restul lumii 0,806 euro/minut Bonus: Opțiune 200MB trafic național internet de pe mobil.  Bonusul se acordă pe toată perioada contractuală (traficul de internet)

Stați ! N-am terminat ! Ce va grăbiți să dispăreți în ceață ! Supărat rău, îi trimit un mail în care o atenționez că nu mi-a mai băgat în ofertă bonusul minutelor naționale. Prin urmare, o rog să procedeze fair pentru restabilirea ordinii în ofertă. Și ce credeți că-mi răspunde căzându-mi fața pe jos ?

„Acel bonus era o eroare în contractul dumneavoastră, mă bucur că ați observat-o, de aceea a fost scos, nu am discutat în apelul telefonic de acel bonus. Am discutat de 4000 minute vodafone, 200 minute naționale, 300 mb trafic”

Nuuuu, că l-am dat la dracu pe Ghiță un-doi cu telemeaua lui cu tot ! Chiar dacă îmi era simpatic, am zis că renunț dacă nu mi se trimite clar pe mail durata contractului. C-am uitat sa vă spun ! În ofertă scrie ca la târg, contractul se încheie pe o perioada minimă de 6 luni, și nimic concret, lăsând loc de interpretări care mai de care mai nasoale. Vă dați seama ? Încrederea mea în firma cutare s-a lăsat rău de tot pe genunchi, ea făcând ceva maroniu în boscheți ? Acum aștept telefonul simpaticei. Rahat. Sper ca n-o să se lase iar cu vrăjeli roșii, c-o dau dracului de cățea imediat ! Vedem.