Caderea-meteoritului-din-Rusia-a-ranit-aproape-1000-de-persoane

Neputincioși? Zic ăștia că-n perioada 15-20 Septembrie va veni cometa aia ca să-și bage coada în lumea noastră liniștită. Și? C-ar fi invidioasă, a naibii, pe modernismul ce ne-a cuprins, după care, la intervale și intervale va ploua cu meteoriți mici-mari, pătrați-rotunzi, gri-cenușii, pietre rele întunecate, rude vitrege și-ndepărtate.

Să vă faceți provizii în beciuri, în subsoluri, în tuneluri și peșteri, să vă adunați oale și tigăi, conservele făcute astă toamnă, tablele cu zaruri, cărțile și șahul online, să vă luați cu voi țigări, țuica de caise și vinul de la țară, să vă luați învățătoarea pentru copii, șeful, amanta(tul) și familia în ultimă instanță. Ce ? Nu avem peșteri ? Și de facebook am uitat?

Am înțeles ca vor veni de sus, de vor întuneca cerul, hoarde de meteoriți nehaliți, asteroizi duri în rocă și comete cu coada neagră stea în frunte. Se vor sparge în figuri geometrice căutându-ne pe noi să ne lovească țestele fragede și agoniseala muncită. Incapabili? Fugiți, stimați concetățeni! Ascundeți-vă în neant dacă puteți, dat fiind că natura se va dezlănțui spre dezastre neînchipuite de imaginații care de care mai bogate, vor vui munții urlând la ceruri indurare și vor țipa oceanele ridicându-și valurile a predare. Și noi, insignifianții?

Animalele beleuzind câmpurile anticipând căderi necontrolate de stele moarte în țeste sparte, clădiri dărâmate cât colo aruncate în molozuri nenumărate pe câmpuri împrăștiate, soarele întunecat pe raze negre alunecat în adâncuri înecat acolo el înmormântat. Cei credincioși să se roage, păcătoșii să bea ! Vine meteoritul.