omerta_by_nordheimer-d4njjjcBandiții societății românești râdeau zgomotos. Îmbrăcați la trenciuri lungi până-n pământ intrară. Trezind liniștea ce domnea în cafeneaua din coltul străzii, intrară privind pe sub sprâncene pe toți ce stăteau liniștiți la mese. Își dădură jos pălăriile cu boruri largi, își puseră mitralierele Tomson pe masă, după care, ca și cum acolo era casa lor de obișnuință, își scoaseră trabucurile cubaneze și se așezară tacticoși picior peste picior în fotoliile din piele de șarpe. Sssss !

Au năpârlit devreme, de griji. Tăriceanu și cu Zgonea stau la taclale în fața unei sticle de șampanie Don Perignon, sculă de băutură asortată cu fructe de pădure și înghețată de ciocolată scumpă. Amândoi se gândesc la vacanță, discută de gagici, de fraieri, de alegători, de ultimul tip de ghiul, de ultima mașină achiziționată, sunt murdari în colțurile gurii și râd, un râs machiavelic, perfid. Frisonul este în jurul lor, împrăștiind rece.

Râd ca gurile pana la urechi, vor să plece cât mai repede într-o stațiune tropicală, acolo departe unde să uite de lupta dată pe scena politica, de DNA, de măgăriile care sa fac de vor să-i înfunde pe toți numai pe-ai lor, de blaturi și mizerie, vor să uite măcar pentru o vară de alianțe și de sprâncene groase ce se mișcă dezordonate stânga dreapta însămănțând neîncredere.

Beau tacticos din paharele de cristal flutte, ciocnesc cu plăcere și își urează, pentru la anul, o noua echipă competitivă care să atace alegerile de la zero, o echipă bătrânească cu experiență, formată din jucători reciclați de peste 30 de ani, din aceia versați trecuți prin ciururile altor bătălii și prin toate dârmonurile posibile. Și mai ales, care să respecte interesele obscure ale brigăzii, o brigadă din care sa facă parte, obligatoriu, fumători înrăiți de cubaneze, colecționari de mașini scumpe cu gagici aventuroase și fini cunoscători ai șampaniei de calitate.

Omerta funcționează, se bat pe umeri părintește, sa pupă de trei ori fiecare pe fiecare, sunt liniștiți, relaxați, pentru că cappo di tutti cappi îi veghează din Teleorman. Tărâmul făgăduinței.