fata_canta_dus(1)

Ați cântat vreodată în cadă sau sub duș? Așaa, cu clăbucul prin toate părțile intrat, dar cu toate cântecele la purtător lipite de portativul corzilor vocale? Mă rog, în limita talentului fiecăruia dintre noi. În tinerețe, la mama acasă, unde cada era albastră și mă inspira tare mult, purtam notele pe toate valurile făcute de onduleurile mele vocale. Meseriaș. Aveam o voce de Ouat strâns de ele, dar nu m-am dat în laturile căzii în a le strica seara vecinilor ori de câte ori ma îmbăiam spectaculos cu puțină apă caldă, aia pe care cu zgârcenie ne-o dădea Ceaușescu. Ce, credeți că el nu le zicea pe falseturi?

Probabil d’aia nu ne dădea apă caldă prea mult, să nu ne speriem unii pe alții atunci când începeam să cântăm haotic pe sub duș. Zilele trecute, lăsând dușul de la purtător în uitare, m-am bălăcit adânc în apa înspumată într-o baie fierbinte așa cum n-o mai făcusem de demult, o baie care m-a impulsionat într-o cântare cum numai eu știu s-o zic, cu vocea mea schimbata de maturitate bariton a la măgarul ce dă ora exactă pe coclauri, dar cu versurile la mine repetând în neștire refrenul.

Vecinii nu s-au supărat, ba chiar nimeni nu mi-a bătut în perete cu bormașina din dotare pe care toți o avem de ceva timp în proprietate, nimeni n-a răcnit în nebunie la auzul melodiei, nimeni n-a avut luxat timpanul, sper, ba chiar, poate le-a plăcut ce am produs. De ce nu? Încercați și voi să cântați în baie, e gratis!