soare-printre-nori-820x300

Bă, soare! Pentru că mă enervezi de ceva vreme nasoală și îmi faci draci când mă trezesc dimineața, de nu pot sa beau cafeaua liniștit tot căutându-te pe cer, m am hotărât ca maine în zori, Luni adică, să-ți fac o reclamație la Direcția Județeană a Aștrilor.

Precum că, subsemnatul aci ce scrie, e total nemulțumit de evoluția ta pe cer, că nu-ți faci treaba așa cum trebuie, ca ești dezordonat în procesul muncii, că nu te achiți de sarcinile de serviciu, că lipsești de la datorie zilnic și câte și mai câte că mi s-au adunat cu oftica mereu pe tine. Am zis că este o întâmplare, că mai poți fi iertat, dar așa nu se mai poate, zi de zi, zi de zi fără lumină în viața mea. Clar ești un chiulangiu și meriți pedepsit! Așa că, mâine, chiar dacă mai apari pe cer sporadic de hoțoman doar să mă amăgești, o să te reclam de o să-ți iasă razele tale galbene pe fund.

Chiar acum cânta una la radio, vara e a mea, în rochiță și-n sanda, eu, morocănos, că de, e dimineață, bag capul pe după volan și mă uit la cer, unde dracu vede asta de pe unde e ea de pe acolo, că afară-i vară !? Ce mai zici dragă? Aștept și refrenul ce zice, soarele e jucăuș, îi prind razele în pumn căuș, hai las-o baltă că mă enervezi și schimb postul înjurând-o printre buze a meteorologie, despre soarele mă-sii ăla pe care doar ea îl vede sus pe cer. Asta e vara mea, în pantaloni scurți și-n sanda, bună dimineața, bună dimineața!