241

Mulți cronicari au detaliat de-a lungul timpului în letopisețe acest tip de conflict prezent mai tot timpul în casele oamenilor, conflict ce mocnește și astăzi în jarul prezentului. Și renaște mereu când le e lumea mai dragă, ca și cum, pasărea aia celebră ar avea zeci de mii de vieți. E unicul subiect care este prezent în mai toate lucrările cunoscute de la Burebista încoace, atunci când existau bătăi în nămol între participante și halbe din lemn date la scăfârlii entuziasmate de conflict. Subiectul a surprins evenimente unice de cafteală din orice perioadă a istoriei, el descriind în amănunt toate metodele de atac și apărare în arta războiului casnic.

În ziua de azi, în epoca modernă în care ne ducem existența, e de accentuat importanța care se acordă în dezvoltarea cât mai aprofundată a procedurilor și cursurilor ce învață laolaltă soacre și nurori, să se apere, sau după caz, să atace, după metode clasice cu tranșee săpate, cu pus tancurile pe adversar sau prin diversiunea dronelor pe cer. Acum, depinde și de arsenalul fiecăreia în arme convenționale. Clar!

Soacra poate surprinde neplăcut prin controale permanente ale activității nurorii din domeniul gastronomic și mâncarea asta n-are gust deloc, de cum calcă rufele, vai de capul ei c-a ars niște chiloți de-ai băiatului, mânca-l-ar mama pe el! Privirea ei ageră poate surprinde de la un metru înălțime toatele scamele neluate de aspiratorul mânuit cu neîndemânare de soția fiului ei, scame de pe covorul făcut cadou la nuntă din banii munciți cu mânuțele astea două, sau poate cronometra, fără să se uite la ceas, cam cât doarme nora puturoasa.

Nora poate multe și, este lesne de înțeles ca poate s-o înfrângă mereu pe cutra bătrâna, că nu puteam și eu să am noroc în viață de o soacră de treaba?! Ea poate apela oricând la vorbele dulci simandicoase deținute la banca de credit a tinerelor speranțe din domeniul măritișului. Pui, pe cine iubești tu mai mult? Pe mama ta sau pe mine? Ia uite ce mi-a făăăcut, ce mi-a ziiis! Și cinci lacrimi gen rachete intercontinentale de străpuns inima soțului, invariabil însoțite de o privire galeșă cu lăsat pe umărul bărbatului a arme nucleare devastatoare sensibilității lui, și pac, soacra este moartă cu cracii în sus pe câmpul de luptă.

Creditul prima casă poate fi o rezolvare de moment a conflictului, și numai dacă nora bate tare cu piciorul în prag cerând cu insistență achiziționare de ușă metalică cu cinci zăvoare închidere, alarme beton la căile de acces în apartament, cititor digital de amprente, cât și nelipsitele camere de luat vederi cu parolă, deci, numai atunci ar fi liniște pe strada fiecărei războinice. Plus steagul alb mândru la geamul fiecărei luptătoare. Pentru liniștea lui, amărâtul, că-i prins la mijloc în no man’s land, nu de alta.