IMG_20140501_142109

Nu am știut dacă azi a fost sărbătoare sau nu, nici nu m-a interesat de altfel, ci doar c-a venit așa pe nepusă masă în toată sărăcia românului, așa cum ii stă lui bine când are chef de-o distracție, un grătar. A venit agale către mine chemat de un bun prieten de-al meu ce are o căsuța simpatică pe la țară, mi-a dat binețe și m-a întrebat dacă vreau să-mi țină companie. Bună ți-am dat, belea mi-am căpătat, mi-a zis grătarul râzând la mine și stai nu te ambala c-am venit și cu amicul meu, ceaunul. Nebuni de gătit, amândoi!

Știți ce-am făcut? Împreună cu George, omul cu căsuța drăguță, i-am luat pe grătar și pe ceaun de toarte ca să facem bună echipă împreună, ne-am așezat poziționați bine în jurul careului, și-am dat-o pe-o țuiculiță sofisticată din fructe aromată. Bine antrenate, ustensilele, semn ca multă lume le folosește când le este amărăciunea mai mare. Deh, români nefericiți!

După ce-am schimbat tactic alcoolul cu suculeț răcoritor spre satisfacția spectatorilor de pe margine, am fluierat după topor într-un cod morse numai de mine știut. Șșș, i-am zis, să nu ne audă lemnele. Le-am prins în câmp deschis, le-am încercuit și le-am tăiat. Moarte, dă-le în gura mă-sii! Fusesem rănit, ca altădată de altfel! Mi se făcuse o bătătura în palma stângă. Riscurile meseriei, mi-a zis George râzând.

Dar să revin la întrunirea noastră și nu de taină, ci să știe lumea mare că românul e bun prieten cu grătarul și ceaunul, ne-am luat la o tovărășeală în perechi, de cine ne vedea de pe uliță zicea ca ne-am luat pe viață. Nu, nu, că ficatul meu ar fi gelos. Prietenul meu cu grătarul și eu cu ceaunul într-o uniune demnă de toată admirația.

Ca să n-o mai lungesc, că poate aveți treabă și eu vă rețin făcându-vă o minimă poftă, am tras-o cu toții pe haleală, încât după, grătarul și ceaunul s-au trântit morți de oboseală într-o margine de curte, morți de beți și cu resturi de mâncare arsă pe la gură. De mine ce să vă zic? Când eram aruncat într-o rână pe iarbă așteptând clipe unice de relaxare, s-a furișat lângă mine cel supranumit  Greierul Borțos frate cu românul. S-a uitat la mine spunându-mi fericit. M-ai întrecut, frățioare!

IMG_20150829_122335

IMG_20150829_133759