mister-desluit-motivele-pentru-care-femeile-sunt-nervoase-zece-zile-pe-an

Pasiunea pentru îmblânzire s-a născut odată cu adâncoasa cunoaștere a tipologiilor de femei. Cea mai rapidă cale de a le cunoaște, este aceea de a le studia comportamentul în diverse situații complicate, cum ar fi trasul la căruța vieții, alergarea în fuleu până la piață cu sacoșele două în câte o mână, după care, în trap cu dusul copiilor la școală și apoi galop la serviciu fleașcă de transpirate.

Dresajul natural implică, în primul rând, sa înveți cum sa comunici cu femeia ce dă din picioarele din spate și fornăie pe nări a nervozitate crescândă, cum sa vii lângă ea și s-o mângâi afectuos a dragoste neprețuită, cum s-o ademenești cu fân proaspăt tăiat cumpărat de la florărie și mai ales cum s-o țesăli dimineața și seara, chiar dacă în momentele de stres te poate împinge jos de pe ea. Indicat ar fi sa îi puneți șa.

În dresajul natural trebuie sa ne punem continuu întrebarea cam ce înseamnă gestul respectiv pentru femeie ? Dacă poate fi interpretabil, cum îi putem comunica mai bine ceea ce vrem sa obținem de la ea cu minima constrângere și ce am putea face amândoi într-un concurs de anduranță prin terenul vieții ?

De fapt, femeia nărăvașă nu este chiar indicată în concursuri prelungite, întrucât ea, fiind nervoasă mai tot timpul nechezând a supărare, nu se poate concentra pe obstacole, riscând mai tot timpul sa se accidenteze. Cel care se ocupă de îmblânzire, ca nu poate fi decât  bărbat și asta se menționează clar în cărțile de specialitate, trebuie sa fie blând sa nu folosească deloc cravașa, ea fiind interzisă de ceva timp prin conștiința multor dresori. Stai cu tata !, tocmai s-a ridicat nechezând pe picioarele din spate !

Țarcul în care se ține femeia nestrunita trebuie neapărat sa fie spațios, cu perdele vaporoase la geamuri, zugrăvit în culori care sa cuprindă numai nuanțe de verde culoarea pajiștilor bogate în fânețuri și care, sa fie dotat neapărat cu toate ustensilele de înfrumusețare atât de necesare unui animal de rasă superioară.

După îmblânzire, femeia simplă, bine dresată, poate fi lăsată libera sa zburde fără probleme, chiar fără căpăstru pe câmpiile întinse ale Bărăganului, prin mall-uri și pe unde se mai găsește iarba verde încă, prin saloane de înfrumusețare păscând tonus de calitate și mulțumire de sine, la cumpărături de copite noi și harnașamente moderne.

Așadar, oricine dorește, și aici mă refer la viitorii pasionați de dresaj, se poate înscrie la cursuri de domesticire, cursuri bazate numai și numai pe comuniunea între bărbat și femeie într-o legătură strânsa de dialog și înțelegere. Iha-ha, iha-ha !